Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Παράταση ενός έτους για κοινοπρακτικό

Κέρδη 520,1 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο ανακοίνωσε ο ΟΤΕ. Εκανε επίσης γνωστό ότι ασκεί το μονοετές δικαίωμα παράτασης για αποπληρωμή κοινοπρακτικού ύψους 900 εκατ. Τι είπε στο conference call για θυγατρικές, VDSL. 

ΟΤΕ: Παράταση ενός έτους για κοινοπρακτικό
Ο ΟΤΕ ανακοινώνει ότι άσκησε το προβλεπόμενο συμβατικά μονοετές δικαίωμα παράτασης του από 9 Φεβρουαρίου 2011 Κοινοπρακτικού Ομολογιακού Δανείου ανακυκλούμενης πίστωσης ύψους 900 εκατ., έχοντας λάβει δεσμευτικές απαντήσεις συναίνεσης παράτασης της λήξης του δανείου από τις τράπεζες που αντιπροσωπεύουν το ποσό των 500 εκατ. του δανείου.

Σε συνέχεια των ανωτέρω, ο ΟΤΕ θα αποπληρώσει το ποσό των 400 εκατ. του δανείου στις 11 Φεβρουαρίου 2013, ενώ το εναπομείναν ποσό των 500 εκατ. θα αποπληρωθεί στις 11 Φεβρουαρίου 2014.

Στα 520,1 εκατ. ευρώ τα κέρδη εννεαμήνου

Καθαρά κέρδη ύψους 109 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε ο ΟΤΕ για το γ΄ τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης, αυξημένα κατά 4,4% έναντι της αντίστοιχης περιόδου του προηγούμενου έτους και υψηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών, που προέβλεπαν κέρδη 92,4 εκατ. ευρώ.

Τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη (δηλαδή, εξαιρουμένων των κεφαλαιακών κερδών ύψους €211,3 εκατ. από την πώληση της συμμετοχής του ΟΤΕ στην Telecom Serbia το εννεάμηνο του 2012, €44,2 εκατ. και €3,3 εκατ. αντίστοιχα το εννεάμηνο του 2011 και το γ΄ τρίμηνο του 2011, λόγω της μετά φόρων επίδρασης των προγραμμάτων εθελουσίας αποχώρησης) διαμορφώθηκαν στα 109 εκατ. ευρώ, εμφανίζοντας άνοδο 1,2% σε σχέση με το γ΄ τρίμηνο του 2011.

Για το εννεάμηνο, ο ΟΤΕ ανακοίνωσε κέρδη 520,1 εκατ. ευρώ έναντι 196,8 εκατ. ευρώ που είχε ανακοινώσει το εννεάμηνο του 2011 (+164,3%), ενώ τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 308,8 εκατ. ευρώ από 241 εκατ. ευρώ το προηγούμενο έτος (+28,1%).

ΟΤΕ: Όχι στην πώληση άλλης θυγατρικής

Το ζήτημα της αναχρηματοδότησης του δανεισμού του ΟΤΕ κυριάρχησε στην τηλεδιάσκεψη για τον σχολιασμό των οικονομικών αποτελεσμάτων του Ομίλου που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ κ. Τσαμάζ εμφανίστηκε ικανοποιημένος από τις κινήσεις που έχουν γίνει εως τώρα στο θέμα αυτό.

Ο ίδιος σημείωσε ότι στις προθέσεις του ΟΤΕ δεν υπάρχουν σχέδια για την πώληση άλλης θυγατρικής καθώς αναμένεται ότι τα έσοδα από τις πωλήσεις της Globul στην Βουλγαρία και του Hellas Sat, για τις οποίες έχει ήδη δρομολογηθεί η διαδικασία, θα καλύψουν το χρηματοδοτικό κενό.

Ερωτηθείς σχετικά με την τιμή στην οποία αναμένει να γίνει η πώληση της θυγατρικής στην Βουλγαρία ο κ. Τσαμάζ σημείωσε ότι η τιμή θα καθοριστεί από την πλειοδοτική διαδικασία του διαγωνισμού.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι στο πλαίσιο της τηλεδιάσκεψης αναλυτές επενδυτικών οίκων έδωσαν τα εύσημά τους στην διοίκηση του ΟΤΕ για την αναχρηματοδότηση του δανεισμού αλλά και για το πρόγραμμα ελέγχου του κόστους που εφαρμόζει.

Ο κ. Τσαμάζ αναφέρθηκε στην τηλεόραση του ΟΤΕ σημειώνοντας ότι πρόκειται για ένα project που κινείται καλύτερα από τις προσδοκίες της διοίκησης έχοντας ξεπεράσει τους 100.000 συνδρομητές.

VDSL: Η ζήτηση θα καθορίσει την ανάπτυξη του δικτύου

Σε ερώτηση αναφορικά με την ζήτηση που αναμένεται για τις υπηρεσίες VDSL, για τις οποίες πρόσφατα ο ρυθμιστής ενέκρινε τα τιμολόγια, τα στελέχη του ΟΤΕ σημείωσαν ότι ο ΟΤΕ έχει σχεδιάσει μια ανταγωνιστική τιμολογιακή πολιτική η οποία για το πακέτο με ταχύτητα εως 30 Mbps είναι +5 ευρώ στο πακέτο του ADSL ενώ για την ταχύτητα εως 50Mbps η τιμή είναι στα +15 ευρώ.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις επενδύσεις που σχεδιάζονται στο δίκτυο του VDSLτόνισαν ότι αυτή εποχή υπάρχει μία συγκράτηση προκειμένου να καταγραφεί η ανταπόκριση των καταναλωτών στο νέο προϊόν στοιχείο από το οποίο θα καθοριστεί και ο ρυθμός με τον οποίο θα γίνουν οι επενδύσεις.

Επίσης αναφορικά με τα οικονομικά πακέτα 2play που έβγαλε ΟΤΕ στην αγορά πρόσφατα τονίστηκε ότι η ανταπόκριση των καταναλωτών ήταν μεγάλη και φάνηκε η ανταγωνιστικότητα του ΟΤΕ μόλις οι συνθήκες της ρύθμισης του επέτρεψαν να προσφέρει τιμές, ακριβότερες, αλλά κοντά σε αυτές των ανταγωνιστών του.

Σε ερώτηση αναλυτών για το ποσοστό των συνολικών εσόδων του ΟΤΕ που προέρχεται από τα τέλη τερματισμού των κλήσεων κινητής στο δίκτυό του αναφέρθηκε ότι στην Ελλάδα είναι 10%, στην Βουλγαρία βρίσκονται στο 8% ενώ στη Ρουμανία, παρά τις δύο μειώσεις που έγιναν πρόσφατα, το ποσοστό παραμένει αρκετά υψηλό στο 20% .

Τέλος, την τηλεδιάσκεψη απασχόλησε και το πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου οι λεπτομέρειες του οποίου ανακοινώθηκαν σήμερα.
 
Εκείνο που τονίστηκε από την πλευρά της διοίκησης είναι αναμένεται η έξοδος περίπου 1.200 ατόμων ενώ τα στελέχη του ΟΤΕ δεν παρέλειψαν να σημειώσουμε ότι πρόκειται για ένα πρόγραμμα που αποδεικνύει στην πράξη ότι, παρά την κρίση, ο ΟΤΕ φροντίζει για το προσωπικό του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v