Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Και νέα ΑΕΕΑΠ στα σκαριά – Τι συζητά η Πειραιώς

Τι συζήτησαν Πειραιώς με ΑΤΕ, ποιος ετοιμάζει νέα εταιρεία με ακίνητα της Εμπορικής. Οι παράγοντες που θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν την δημιουργία ισχυρής αγοράς.

Και νέα ΑΕΕΑΠ στα σκαριά – Τι συζητά η Πειραιώς
Τον κύκλο της αγοράς έκανε η φημολογία πως η Τράπεζα Πειραιώς έχει προκρίνει ένα σχέδιο ενίσχυσης της Trastor ΑΕΕΑΠ (συμμέτοχος με την Pasal Development της οικογένειας Θεοδωρίδη) μέσα από την απορρόφηση ακινήτων τόσο από την ΑΤΕ Bank, όσο και από τη Γενική Τράπεζα.

Το όλο θέμα δημοσιεύτηκε χθες στην ιστοσελίδα red.gr και επιβεβαιώνει παλαιότερο δημοσίευμα του Euro2day.gr για τον γενικότερο επηρεασμό που θα φέρει στον κλάδο των Ανώνυμων Εταιρειών Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας, η δρομολογούμενη συγκέντρωση στον τραπεζικό κλάδο.

Όπως πληροφορούμεθα, η Τράπεζα Πειραιώς με στελέχη της Trastor από την μια πλευρά και στελέχη της ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ από την άλλη, έχουν ξεκινήσει κάποιες σχετικές συζητήσεις.

Η αλήθεια είναι πως η Αγροτική διαθέτει πολλά αξιόλογα ακίνητα, αρκετά εκ των οποίων μια ΑΕΕΑΠ για να τα απορροφήσει, προκειμένου όχι μόνο να ενισχύσει το χαρτοφυλάκιό της, αλλά και για να εκμεταλλευθεί οικονομίες κλίμακας.

Η συνάντηση λοιπόν έγινε σε καλό κλίμα, ωστόσο θεωρείται αρκετά νωρίς για οποιοδήποτε συμπέρασμα.

Πρώτα απ’ όλα γιατί η ενσωμάτωση της Αγροτικής στον όμιλο Πειραιώς θα απαιτήσει κάποιους μήνες. Και δεύτερον (και κυριότερο) γιατί καμιά κίνηση δεν θα γίνει, αν προηγουμένως δεν οριστικοποιηθεί το νέο φορολογικό πλαίσιο για τις ΑΕΕΑΠ.

Όπως επανειλημμένα έχει γράψει το Euro2day.gr, έχει ξεκινήσει από την άνοιξη μια συζήτηση προκειμένου να δοθούν περισσότερα κίνητρα στις ΑΕΕΑΠ (προσαρμογή στα δεδομένα του εξωτερικού) και έτσι ο κλάδος να παίξει ενεργό ρόλο στο κομμάτι της αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου.

Ενόψει μάλιστα του αναμενόμενου θεσμικού πλαισίου, υπάρχει ενδιαφέρον για την ίδρυση μιας ακόμη ΑΕΕΑΠ. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για σκέψη του επιχειρηματία κ. Χαλικιά, ο οποίος έχει υπογράψει προσύμφωνο αγοράς συγκεκριμένων ακινήτων-καταστημάτων της Εμπορικής Τράπεζας.

Μάλιστα, λέγεται πως έχει ήδη ξεκινήσει η στρατολόγηση γνωστών και εξειδικευμένων στελεχών της αγοράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v