Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κατά της απόφασης ΡΑΕ για ΛΑΡΚΟ θα κινηθεί η ΔΕΗ

Την πρόθεσή της να ασκήσει όλα τα προβλεπόμενα νόμιμα μέσα κατά της απόφασης της ΡΑΕ για την τιμολόγηση της ΛΑΡΚΟ εξέφρασε η ΔΕΗ, επισημαίνοντας ότι αυτή τη ζημιώνει καθώς την υποχρεώνει να πωλεί κάτω του κόστους.

Κατά της απόφασης ΡΑΕ για ΛΑΡΚΟ θα κινηθεί η ΔΕΗ
Την πρόθεσή της να ασκήσει όλα τα προβλεπόμενα νόμιμα μέσα κατά της απόφασης της ΡΑΕ για την τιμολόγηση της ΛΑΡΚΟ εξέφρασε η ΔΕΗ, επισημαίνοντας ότι η εν λόγω απόφαση τη ζημιώνει καθώς την υποχρεώνει να πωλεί κάτω του κόστους.

Σημειώνεται ότι αναφορικά με την Απόφαση 822/2012 της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, με την οποία καθορίζεται προσωρινή τιμή 50 ευρώ/MWh για τη συνολική ενέργεια που καταναλώνει η Γ.Μ.Μ.Α.Ε. ΛΑΡΚΟ, η ΔΕΗ επισημαίνει ότι και για τη συγκεκριμένη απόφαση ισχύουν τα αναφερόμενα στην από 22/5/2012 ανακοίνωσή της με αφορμή ανάλογη απόφαση της ΡΑΕ για την τιμολόγηση της Αλουμίνιον.

Όπως επισημαίνει στην ανακοίνωσή της η Επιχείρηση, είναι προφανές ότι η απόφαση αυτή ζημιώνει τη ΔΕΗ υποχρεώνοντάς την να πωλεί κάτω του κόστους και ως εκ τούτου η ΔΕΗ προτίθεται να ασκήσει όλα τα προβλεπόμενα νόμιμα μέσα κατά της εν λόγω απόφασης της ΡΑΕ ενώπιον κάθε Αρχής, εθνικής ή ευρωπαϊκής.

Για το θέμα της απόφασης της ΡΑΕ για την τιμολόγηση της ΛΑΡΚΟ είχε γίνει εκτενής αναφορά σε προηγούμενο άρθρο του euro2day.gr με τίτλο  «ΡΑΕ: Δικαιώνει τη ΛΑΡΚΟ για την τιμή του ρεύματος».

Σχετικά με την άσκηση ενδίκων μέσων εκ μέρους της ΔΕΗ, σημειώνεται ότι για την αντίστοιχη απόφαση της ΡΑΕ που αφορούσε προσωρινή τιμή κιλοβατώρας για το Αλουμίνιο, κατέθεσε αίτηση για αναστολή εκτέλεσης της απόφασης.

Το Δικαστήριο στις 10 Οκτωβρίου .2012 με την απόφασή του 385/2012 απέρριψε την αίτηση της ΔΕΗ για αναστολή εκτέλεσης της απόφασης της ΡΑΕ, αναγνωρίζοντας επιπλέον ότι η ΡΑΕ έχει την αρμοδιότητα λήψης παρόμοιων μέτρων, σε εφαρμογή του Νόμου 4001.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v