Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΠΕ: Διαψεύδουν εθελουσία έξοδο

”Ανυπόστατες, υποβολιμαίες και αναληθείς” χαρακτήρισε η διοίκηση των ΕΛΠΕ αναφορές για εθελούσια έξοδο και εκδίωξη εργαζομένων, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στο επενδυτικό πρόγραμμα πενταετίας, απαντώντας με αυτόν τον τρόπο σε δημοσίευμα του Τύπου.

ΕΛΠΕ: Διαψεύδουν εθελουσία έξοδο
”Ανυπόστατες, υποβολιμαίες και αναληθείς” χαρακτηρίζει τις αναφορές για εθελούσια έξοδο και εκδίωξη εργαζομένων η διοίκηση των Ελληνικών Πετρελαίων, απαντώντας σε σχετική δημοσίευμα της εφημερίδας ”Έθνος”.

Ειδικότερα, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση το δημοσίευμα αναφερόταν σε καταγγελίες για αναγκαστική εθελούσια έξοδο 400 – 500 εργαζομένων, καθώς και σε ανυπαρξία επενδυτικού προγράμματος.

Σε αυτό το πλαίσιο, η διοίκηση των ΕΛΠΕ επισημαίνει ότι οι ”οποιεσδήποτε αναφορές για εθελούσια έξοδο 400 – 500 εργαζομένων στην εταιρία, μεταξύ των οποίων και η εκδίωξη 60 – 70 ατόμων από την παραγωγή χαρακτηρίζονται ως ανυπόστατες, υποβολιμαίες και αναληθείς, και βεβαίως διαψεύδονται κατηγορηματικά”.

Ειδικά στον τομέα των διυλιστηρίων, η διοίκηση έχει δώσει τεράστια έμφαση στην ορθολογική διαχείριση, στη βελτιστοποίηση όλων των λειτουργιών και φυσικά στην ασφαλή λειτουργία προσωπικού και εγκαταστάσεων, που είναι η μόνιμη προτεραιότητά της, επισημαίνει η ίδια ανακοίνωση.

Σε ό,τι αφορά τέλος τα περί ανυπαρξίας επενδυτικού προγράμματος, η διοίκηση των ΕΛΠΕ υπενθυμίζει ότι προ διμήνου περίπου ανακοινώθηκε πως, παράλληλα με τις εργασίες ”shut down” του διυλιστηρίου Ασπροπύργου ολοκληρώθηκε και ο εκσυγχρονισμός –αναμόρφωση πέντε μονάδων παραγωγής φιλικών προς το περιβάλλον προϊόντων, προϋπολογιστικού κόστους άνω των 50 εκατ. ευρώ.

Επίσης, σημειώνεται ότι το επενδυτικό πρόγραμμα της εταιρίας προβλέπει, ειδικά για τα διυλιστήρια, επενδύσεις περιβαλλοντικής υφής ύψους 150 εκατ. ευρώ για την επόμενη πενταετία, ενώ το κυριότερο είναι οι αποφάσεις που θα ανακοινωθούν σχετικά με τον περαιτέρω εκσυγχρονισμό και βελτίωση υποδομής του συστήματος διύλισης.

Τέλος, στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι οι συνεχείς επενδύσεις στον τομέα εμπορίας μέσω της ΕΚΟ, στην Ηλεκτροπαραγωγή, στην Έρευνα και Παραγωγή Υδρογονανθράκων, καθώς και στην προσπάθεια διαμόρφωσης ενός ισορροπημένου και αποδοτικού συνολικού επενδυτικού σχεδίου στην ευρύτερη περιοχή της Ν.Α. Ευρώπης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v