Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απεργία εξετάζουν οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ

Απεργιακές κινητοποιήσεις εξετάζει η ομοσπονδία εργαζομένων στον ΟΤΕ, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε την Τετάρτη στο πρακτορείο Reuters ο πρόεδρός της, Γιώργος Παναγόπουλος. Άκαρπη ήταν εξάλλου η χθεσινή συνάντηση της διοίκησης με την ΟΜΕ ΟΤΕ.

Απεργία εξετάζουν οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ
Συνεδριάζει αυτή την ώρα η εκτελεστική επιτροπή της ΟΜΕ-ΟΤΕ, ενώ αύριο είναι προγραμματισμένη σύσκεψη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας προκειμένου να αποφασιστεί ο τρόπος απεργιακών κινητοποιήσεων. Κύρια διαφωνία διοίκησης και εργαζομένων αποτελεί το καθεστώς που θα διέπει τους νεοδιορισμένους υπάλληλους.

”Η διοίκηση επιθυμεί να καταργήσει τα βασικά θεμελιώδη εργασιακά δικαιώματα. Δεν μπορούμε να το δεχτούμε αυτό”, φέρεται να δήλωσε ο κ. Παναγόπουλος, πρόεδρος της ομοσπονδίας ΟΜΕ-ΟΤΕ, στο Reuters.

Ο κ. Παναγόπουλος είπε ότι η διοίκηση έχει προτείνει οι νέοι εργαζόμενοι να προσλαμβάνονται με ατομικές συμβάσεις, κάτι που σημαίνει ότι οι νέοι εργαζόμενοι του ΟΤΕ δεν θα καλύπτονται από τις συλλογικές διαπραγματεύσεις των συνδικαλιστών με τη διοίκηση.

Εξάλλου, άκαρπη ήταν και η χθεσινή συνάντηση μεταξύ διοίκησης και εργαζομένων, ενώ η ΟΜΕ-ΟΤΕ επιφυλάχθηκε να μελετήσει τις προτάσεις της διοίκησης σε νέα συνάντηση που δεν έχει ορισθεί.

Όπως προέκυψε κατά τη χθεσινή συνάντηση, η διοίκηση του ΟΤΕ εμφανίζεται διαλλακτικότερη σε όλα τα υπόλοιπα θέματα πλην των νεοπροσληφθέντων, που επιμένει να μην διέπονται από καθεστώς μονιμότητας.

Σταμάτης Ζαχαρός

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v