Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΠΑΠ: Πιθανή η μείωση των επιχορηγήσεων

Την πιθανότητα να περικοπούν οι επιχορηγήσεις του ΟΠΑΠ μετά την απόφαση για αύξηση της φορολογίας των κέρδων του Οργανισμού από το 2013, επισήμανε ο πρόεδρος του ΟΠΑΠ, Κ. Λουρόπουλος.

ΟΠΑΠ: Πιθανή η μείωση των επιχορηγήσεων
Την πιθανότητα να περικοπούν οι επιχορηγήσεις του ΟΠΑΠ μετά την απόφαση για αύξηση της φορολογίας των κέρδων του Οργανισμού από το 2013, επισήμανε ο πρόεδρος της εισηγμένης, Κ. Λουρόπουλος.

Μιλώντας σε επιτροπή της βουλής ο κ. Λουρόπουλος τόνισε ότι οι χορηγίες δεν θα κοπούν αλλά ενδεχομένως να μειωθούν.

Ο ίδιος χαρακτήρισε σημαντική παράμετρο την πορεία των επενδύσεων του Οργανισμού καθώς θα επηρεάσουν τα κέρδη του ΟΠΑΠ και προφανώς τη δυνατότητα χορηγιών.

Χαρακτηριστική η επισήμανση του κ. Λουρόπουλου, για τον κίνδυνο να υπάρξει περαιτέρω μείωση των μεταβιβάσεων και στον αθλητισμό, ότι «ο ΟΠΑΠ δίνει σήμερα αρκετά χρήματα ως επιχορηγήσεις σε αθλητικά σωματεία στην επαρχία αλλά αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί για περιπτώσεις που μια ομάδα έχει άδειο το γήπεδο», σύμφωνα με το ΑΠΕ.

«Ο κίνδυνος να μειωθούν τα ποσά που δίνει ο ΟΠΑΠ στον αθλητισμό υπάρχει. Τους έχουμε πει: κοιτάξτε να βρείτε λεφτά και με άλλους τρόπους. Δεν μπορεί να αποβλέπουν μόνο στον ΟΠΑΠ ο οποίος εν τέλει δίνει χρήματα σε επαγγελματικές επιχειρήσεις οι οποίες δεν είναι δυνατόν να περιμένουν χρήματα μόνο από τις διαφημίσεις του ΟΠΑΠ. Εμείς δίνουμε ήδη αρκετά ως επιχορηγήσεις σε σωματεία στην επαρχία που δεν μπορούν όμως σε κάποιες περιπτώσεις να γεμίσουν το γήπεδό τους.

Σε αυτές τις περιπτώσεις δεν μπορούμε να δώσουμε τίποτε. Τους έχουμε πει ότι πρέπει να βελτιωθεί η ποιότητά τους. Τα χρήματα που δίνουμε έχουν ήδη μειωθεί και θα μειωθούν κι άλλο του χρόνου και το έχουμε πει στις ομοσπονδίες», είπε ο πρόεδρος του ΟΠΑΠ σημειώνοντας όμως ότι αν υλοποιηθεί το επενδυτικό πλάνο του Οργανισμού τότε «ναι» θα υπάρχει διπλάσια δυνατότητα μεταβιβάσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v