Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ACE-Hellas: Εφαρμογή μετατροπής raster σε vector

Τη νέα αυτόνομη εφαρμογή RaVe για τη διόρθωση και τη μετατροπή σαρωμένων αρχείων εικόνας (Raster) σε διανυσματικά αρχεία (Vector) παρουσίασε η ACE-Hellas, μέλος του ομίλου Quest.

ACE-Hellas: Εφαρμογή μετατροπής raster σε vector
Τη νέα αυτόνομη εφαρμογή RaVe για τη διόρθωση και τη μετατροπή σαρωμένων αρχείων εικόνας (Raster) σε διανυσματικά αρχεία (Vector) παρουσίασε η ACE-Hellas, μέλος του ομίλου Quest.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το όφελος από τη χρήση της εφαρμογής από το εξειδικευμένο κοινό στο χώρο των κατασκευών, όπως αρχιτέκτονες, πολιτικούς μηχανικούς, τοπογράφους, κατασκευαστές, εργολάβους δημοσίων και ιδιωτικών έργων, εφαρμοστές, κλπ. είναι πολύ μεγάλο, καθώς πλέον εύκολα και γρήγορα μπορούν να βελτιώσουν υπάρχοντα σχέδια ή ακόμη και να επεξεργαστούν σχέδια τα οποία βρίσκονται μόνο σε έντυπη μορφή.

Μέσω της χρήσης του RaVe και της αποθήκευσης των αρχείων που δημιουργούνται σε μορφή dwg ή dxf, δεν είναι απαραίτητη πλέον η εκ νέου δημιουργία τοπογραφικών διαγραμμάτων, η αποτύπωση αρχιτεκτονικών ή στατικών σχεδίων, ενώ δίνεται και η δυνατότητα επεξεργασίας παλαιών σχεδίων σε έντυπη μορφή σε όποια κατάσταση και αν βρίσκονται αφού το RaVe προσφέρει τη δυνατότητα του «καθαρισμού» των σαρωμένων (scanned) σχεδίων.

Το πλήθος των εργαλείων του RaVe υποστηρίζει την εύκολη, ακριβή και γρήγορη μετατροπή σχεδίων, ακόμη και αυτών που έχουν δημιουργηθεί από φωτογράφηση με κινητό τηλέφωνο. Η ταχύτητα επεξεργασίας των σχεδίων και το επίπεδο ποιότητας των τελικών αρχείων, είναι τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του RaVe έναντι άλλων εφαρμογών που είναι διαθέσιμες σήμερα στην αγορά.

Σύμφωνα με την εταιρία, το RaVe, εύκολο και γρήγορο στη χρήση, επιτρέπει την ταχύτατη επεξεργασία του σαρωμένου σχεδίου και την προετοιμασία του για την αυτόματη παραγωγή αρχείου dwg ή dxf. Περιλαμβάνει εργαλεία για τη βελτίωση της ποιότητας του σαρωμένου σχεδίου και την προσαρμογή του σε σωστή κλίμακα πριν τη μετατροπή.

Μερικά από τα κύρια χαρακτηριστικά της εφαρμογής είναι η αυτόματη μετατροπή σαρωμένων σχεδίων σε διανυσματική μορφή, η εισαγωγή αρχείων BITMAP, JPEG, PNG, TIFF, PCX και TGA, η εξαγωγή σε διανυσματικά αρχεία Autodesk DWG και DXF, η διόρθωση της κλίμακας του σχεδίου, η βελτίωση της ποιότητας του σαρωμένου σχεδίου και η λειτουργία προκαθορισμένων ρυθμίσεων για τη βέλτιστη μετατροπή της εικόνας σε διανύσματα.

Το RaVe είναι ένα εξαιρετικό βοήθημα για τους μηχανικούς, τους σχεδιαστές και για οποιονδήποτε ασχολείται με νέες μελέτες ή ανακαινίσεις παλαιών κτιρίων, και αποτελεί το απαραίτητο συνοδευτικό εργαλείο για οποιαδήποτε CAD εφαρμογή.

Μια έκδοση δοκιμής (demo) της εφαρμογής RaVe είναι διαθέσιμη για κατέβασμα στο σύνδεσμο http://www.ace-hellas.gr/products/products_find_new5.asp?view_prod=1&by_index=1&lang=el#

Η λειτουργία μετατροπής σαρωμένων αρχείων εικόνας (Raster) σε διανυσματικά αρχεία (Vector) του RaVe έχει ενσωματωθεί και στο Ecoline Plus, την εξέλιξη της εφαρμογής Ecoline, που ανακοινώθηκε πρόσφατα από την ACE-Hellas για επιθεωρήσεις και ενεργειακές μελέτες κτιρίων, και είναι ένα εξαιρετικό βοήθημα για τους ενεργειακούς επιθεωρητές στις μελέτες ενεργειακής απόδοσης και επιθεώρησης υφισταμένων και νέων κτιρίων, σύμφωνα με τον κανονισμό Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων (ΚΕΝΑΚ).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v