Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Jumbo: Σε ξένα θεσμικά χαρτοφυλάκια το 8,77%

Σε ξένα θεσμικά χαρτοφυλάκια πρόκειται να διατεθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, το ποσοστό 8,77% της Jumbo, που ανακοίνωσε σήμερα ότι προτίθεται να πωλήσει ο πρόεδρος του Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας Ευάγγελος-Απόστολος Βακάκης. Οι ρυθμοί αύξησης των μεγεθών για το 2005.

Jumbo: Σε ξένα θεσμικά χαρτοφυλάκια το 8,77%
της Αντιόπης Σχοινά

Σε ξένα θεσμικά χαρτοφυλάκια πρόκειται να διατεθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, το ποσοστό 8,77% (4.000.000 μετοχές) της Jumbo, που ανακοίνωσε σήμερα ότι προτίθεται να πωλήσει ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας Ευάγγελος-Απόστολος Βακάκης.

Ο κ. Βακάκης που είναι μέτοχος με ποσοστό 18,25%, θα πωλήσει τις μετοχές στο χρονικό διάστημα από 04/02/2005 έως 04/05/2005 μέσω της ΣΙΓΜΑ ΑΧΕ.

H Jumbo, η οποία κατέχει το 27% του μεριδίου της αγοράς παιχνιδιών στην Ελλάδα, είναι leader σε μια ταχύτατα αναπτυσσόμενη και μη κορεσμένη αγορά, διαθέτει 34 καταστήματα σε Ελλάδα και Κύπρο (3 σε λειτουργία – ένα υπό κατασκευή στη Λάρνακα), και αποτελεί ”περιώνυμη νύφη” για ξένα και εγχώρια θεσμικά χαρτοφυλάκια.

Ειδικότερα, η εταιρεία παρουσιάζει το μεγαλύτερο ποσοστό θεσμικών στο μετοχικό της κεφάλαιο από το σύνολο των εισηγμένων επιχειρήσεων.

Ωστόσο, η εταιρεία αναμένεται να κινηθεί για το σύνολο της εταιρικής χρήσης του 2005 (η οποία λήγει στις 31 Ιουνίου 2005), με διπλάσιους ρυθμούς από τους αρχικά προβλεπόμενους, σημειώνοντας κέρδη - έκπληξη, ήτοι αυξημένα κατά 30%.

Σε αντίστοιχους ρυθμούς σύμφωνα πάντα με αξιόπιστες πηγές θα κινηθεί και ο κύκλος εργασιών της εταιρείας.

Ειδικότερα, η διοίκηση της Jumbo στο τέλος του Δεκεμβρίου σε συνάντησή της με αναλυτές είχε προχωρήσει στην εκτίμηση πως τόσο οι πωλήσεις όσο και τα κέρδη της χρήσης θα παρουσιάσουν αύξηση της τάξεως τουλάχιστον του 12%.

Ωστόσο, με δεδομένο το γεγονός ότι ο κυριότερος όγκος πωλήσεων της Jumbo πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου της χρήσης, καθώς ο τζίρος της συγκεκριμένης περιόδου αποτελεί το περίπου 60%-70% του ετήσιου συνολικού τζίρου ή αλλιώς το 1/3 του συνόλου και με βάση τα αποτελέσματα που πρόκειται η εταιρεία να δημοσιεύσει για το πρώτο εξάμηνο της χρήσης, οι ρυθμοί αυτοί διαμορφώνονται στο 30%.

Σύμφωνα με τη τελευταία επικαιροποιημένη λίστα (31/1/05) από το ΧΑ αναφορικά με τα μετοχολόγια, στην Jumbo η εταιρία Τανοσιριάν Ανώνυμη Εμπορική και Επενδυτική εταιρία κατέχει ποσοστό 31,924%, ο κ. Βακάκης εμφανίζετια με ποσοστό 19,531% και τέλος η Fidelity κατέχει 5,02%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v