Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΥΔΑΠ: Διευκρινίσεις για το πρόβλημα λυματολάσπης

Στη πλήρη προστασία του Σαρωνικού και του περιβάλλοντος γενικότερα, με τη λύση που προωθείται -με τον ολοκληρωθέντα διαγωνισμό- για το πρόβλημα της λυματολάσπης, γνωστοποίησε με επιστολή της ότι στοχεύει η ΕΥΔΑΠ, με αφορμή δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών.

ΕΥΔΑΠ: Διευκρινίσεις για το πρόβλημα λυματολάσπης
Στη πλήρη προστασία του Σαρωνικού και του περιβάλλοντος γενικότερα, με τη λύση που προωθείται -με τον ολοκληρωθέντα διαγωνισμό- για το πρόβλημα της λυματολάσπης, γνωστοποίησε με επιστολή της ότι στοχεύει η ΕΥΔΑΠ, με αφορμή δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών, αλλά και τις διαμαρτυρίες εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΕΥΔΑΠ, η κηλίδα, που εμφανίσθηκε πριν περίπου δέκα ημέρες στη θαλάσσια περιοχή του Σαρωνικού και ορισμένοι αβασάνιστα ή από σκοπιμότητα έσπευσαν να αποδώσουν στην ΕΥΔΑΠ, δεν οφείλεται στη λειτουργία του Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων της Ψυττάλειας και πολύ περισσότερο σε διαρροή λυματολάσπης στη θάλασσα, όπως από την αρχή είχε επισημάνει η ΕΥΔΑΠ.

Όπως ειδικότερα επισημαίνεται, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εργαστηριακών αναλύσεων των δειγμάτων από το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών, η κηλίδα είναι φυτοπλαγκτόν, το οποίο μεταφέρθηκε στην υπόψη περιοχή από τον Κόλπο της Ελευσίνας και ”δεν οφείλεται στην απόπλυση της λάσπης των λυμάτων”.

Τέλος, η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ παρακαλεί τους πολίτες της Πρωτεύουσας να μη δίνουν βάση σε όσα ανεύθυνα και ενδεχομένως με σκοπιμότητες διαδίδονται και να εμπιστεύονται την ενημέρωση, που υπεύθυνα τους παρέχει η ΕΥΔΑΠ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v