Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τρεις νέες κινήσεις εξήγγειλε ο Σ. Κόκκαλης

Τη μετονομασία της Siemens Τηλεβιομηχανική σε εταιρία Τηλεπικοινωνιών Θεσαλονίκης και την έναρξη των διαδικασιών γαι την εισαγωγή στο ΧΑΑ, αλλά και εντυπωσιακές συνεργασίες σε Τουρκία και ΗΠΑ, εξήγγειλε ο Σ. Κόκκαλης στη γ.σ. της Intracom.

Τρεις νέες κινήσεις εξήγγειλε ο Σ. Κόκκαλης
Τη μετονομασία της εταιρίας Siemens Τηλεβιομηχανική, ποσοστό του μετοχικού κεφαλαίου της οποίας εξαγόρασε πρόσφατα η Intracom, προανήγγειλε σήμερα ο πρόεδρος του ομίλου, Σ. Κόκκαλης κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη γ.σ των μετόχων.

Ειδικότερα, η εταιρία θα μετονομαστεί σε Εταιρία Τηλεπικοινωνιών Θεσσαλονίκης ενώ θα ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες για την είσοδο της στο ΧΑΑ.

Ο κ. Κόκκαλης, αναφέρθηκε σε δύο ακόμα στρατηγικές κινήσεις στις οποίες θα προβεί η Intracom στο επόμενο διάστημα και συγκεκριμένα, προανήγγειλε τη συνεργασία της εταιρίας με μεγάλη εταιρία τηλεπληροφορικής στην Τουρκία. Περισσότερες λεπτομέρειες για τη συγκεκριμένη συνεργασία θα ανακοινωθούν τον Ιούνιο, ενώ υπενθυμίζεται, ότι η Intracom ήδη έχει παρουσία στην τουρκική αγορά πληροφορικής μέσω της συμμετοχής της στην εταιρία Gantek.

Επίσης, ο κ. Κόκκαλης ανέφερε, ότι η διοίκηση της εταιρίας επιδιώκει συνεργασία με μεγάλη εταιρία τηλεπικοινιών των ΗΠΑ. Ο κ. Κόκκαλης τη χαρακτήρισε ως τη μεγαλύτερη των ΗΠΑ, αλλά απέφυγε να διευκρινίσει αν πρόκειται για την AT&T.

Η γ.σ αποφάσισε τη διανομή μερίσματος 0,42 ευρώ ανά μετοχή για το 2001. Σε ό,τι αφορά στα αποτελέσματα του α’ τριμήνου, ο κ. Κόκκαλης δήλωσε ότι είναι χαμηλότερα σε σύγκριση με πέρσι, γεγονός που οφείλεται σε συγκυριακούς όπως είπε λόγους, υπονοώντας προφανώς, ότι δεν υπογράφηκαν ορισμένες συμβάσεις τις οποίες η εταιρία θεωρούσε σίγουρες.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της εταιρείας, το 2002 θα είναι μία από τις σημαντικότερες χρονιές στην ιστορία της Intracom.

Έως τις 15/5/2002 υπεγράφησαν συμβάσεις και παραγγελίες συνολικού τιμήματος 200 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων οι εξαγωγές αφορούν στα 135 εκατ. ευρώ.

Έως το τέλος του 2002 πρόκειται να υπογραφούν συμβάσεις και παραγγελίες συνολικού τιμήματος 500 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 200 εκατ. ευρώ αφορούν στην εξαγωγική δραστηριότητα της εταιρείας. Αυτό σημαίνει ότι το ανεκτέλεστο υπόλοιπο συμβάσεων της εταιρείας στο τέλος του 2002 θα ανέρχεται σε περίπου 1.320 εκατ. ευρώ.

Για τη χρήση του 2002 προβλέπεται ότι οι πωλήσεις της εταιρείας θα φτάσουν τα 790 εκατ. ευρώ (+2,5%), τα κέρδη προ φόρων τα 132 εκατ. ευρώ (+3%), οι εξαγωγές τα 335 εκατ. ευρώ (+28%) και οι δαπάνες για έρευνα και ανάπτυξη τα 80 εκατ. ευρώ (+10%).

Σε ενοποιημένη βάση (Όμιλος Intracom) προβλέπεται ότι το 2002 οι πωλήσεις θα φτάσουν τα 1 δισ. ευρώ (+4%), ενώ τα κέρδη προ φόρων θα είναι της τάξεως των 168 εκατ. ευρώ (+6%).

Σύμφωνα, τέλος, με τον επιχειρηματικό σχεδιασμό της INTRACOM την πενταετία 2002 - 2006 προβλέπονται πωλήσεις της τάξεως των 5 δισ. ευρώ, εξαγωγές ύψους 2,35 δισ. ευρώ, ενώ οι επενδύσεις θα φτάσουν τα 880 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι ο κ. Κόκκαλης έκανε λόγο για ”ύπουλο επιχειρηματικό πόλεμο εναντίον της Intracom που έχει ενταθεί τους τελευταίους μήνες και ο οποίος συμπεριλαμβάνει τη χρήση ανώνυμων επιστολών με δυσφημιστικό περιεχόμενο”. Η Γενική Συνέλευση ομόφωνα εξέδωσε ψήφισμα με το οποίο καταδίκασε τις ενέργειες αυτές.

Τέλος, ο κ. Κόκκαλης αναφέρθηκε στην πρώτη σημαντική διεθνή επιτυχία που κατέγραψε το ΑΙΤ, υπογράφοντας συμφωνία συνεργασίας με το Carnegie Mellon University (CMU), Pittsburgh, Η.Π.Α.

To CMU θεωρείται σήμερα ένα από τα πλέον προηγμένα Πανεπιστήμια διεθνώς σε θέματα τεχνολογίας, ενώ το τμήμα που διατηρεί σε Electrical και Computer Engineering (μεταπτυχιακή εκπαίδευση και έρευνα) κατατάσσεται πρώτο στις Η.Π.Α., σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του US News & World Report Magazine.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v