Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο ΟΠΑΠ, τα κέρδη, η ”διάψευση” και ο κ. Φιλιππίδης

Σε απάντησή του προς το ΧΑ ο ΟΠΑΠ αναφέρει ότι ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Φιλιππίδης δεν έχει προβεί στις δηλώσεις του αναφορικά με τα μεγέθη του οργανισμού το 2004. Ωστόσο ο ίδιος ο κ. Φιλιππίδης με χθεσινές δηλώσεις του σε άλλα ειδησεογραφικά πρακτορεία επιχείρησε να αποδώσει τα όσα είπε στο euro2day, σε... εκτιμήσεις αναλυτών!

Ο ΟΠΑΠ, τα κέρδη, η ”διάψευση” και ο κ. Φιλιππίδης
Τη διαβεβαίωση ότι ο πρόεδρος κ. Ανέστης Φιλιππίδης δεν προχώρησε σε δηλώσεις αναφορικά με τα βασικά οικονομικά μεγέθη του Οργανισμού παρείχε σήμερα σε επιστολή-απάντησή του προς το ΧΑ ο ΟΠΑΠ.

”Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Εταιρίας μας δεν έχει προβεί σε δηλώσεις που αφορούν στα οικονομικά μεγέθη της χρήσης 2004”, αναφέρει η ανακοίνωση του ΟΠΑΠ, στην οποία τονίζεται ακόμη ότι τα ακριβή επίσημα στοιχεία θα γνωστοποιηθούν με τη δημοσίευση του Ισολογισμού της ΟΠΑΠ Α.Ε.

Ωστόσο, ο ίδιος ο κ. Φιλιππίδης μιλώντας χθες στα ειδησεογραφικά πρακτορεία Reuters και Bloomberg επιχείρησε να ανασκευάσει προηγούμενες δηλώσεις του στο euro2day.gr, σύμφωνα με τις οποίες τα κέρδη του ΟΠΑΠ σημείωσαν αύξηση κατά 83% στο 2004.

Ο κ. Φιλιππίδης χωρίς να αρνηθεί το ότι έκανε δηλώσεις αναφορικά με τα μεγέθη του Οργανισμού, είπε στο διεθνές πρακτορείο Reuters πως ”αυτά είναι νούμερα που οι αναλυτές εκτιμούν”, ενώ προσέθεσε ”αν δεν δω τα στοιχεία της υπηρεσίας, που θα ανακοινωθούν επίσημα, δεν μπορώ να πω τίποτα”.

Όπως προκύπτει όμως από τις εκτιμήσεις των ιδίων, οι αναλυτές εκτιμούν ότι τα κέρδη του ΟΠΑΠ θα αυξηθούν από 93% έως και 109% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, και όχι κατά 83% που ανέφερε ο κ. Φιλιππίδης στις δηλώσεις του στο euro2day.gr.

Το euro2day.gr, πιστό στις επιταγές της ορθής ενημέρωσης, δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο παρά να μεταφέρει πιστά τις όποιες δηλώσεις και ανακοινώσεις, πιστεύοντας ότι αυτές -έστω και αντιφατικές- συμβάλλουν στην πληρέστερη ενημέρωση του επενδυτικού κοινού.

Δεν μπορούμε όμως να μην εκφράσουμε τη λύπη μας για το γεγονός ότι πρόσωπα με εξαιρετικά υπεύθυνη θέση εμφανίζονται εν τέλει να αντιμετωπίζουν με ελαφρότητα θέματα ιδιαίτερης σημασίας για την ενημέρωση ιδιωτών και επαγγελματιών επενδυτών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v