Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η διαδικασία συγχώνευσης ΕΤΕ - Eurobank

Τη μείωση και την παράλληλη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με έκδοση νέων κοινών μετοχών έναντι εισφοράς σε είδος με κατάργηση του δικαιώματος παλαιών μετόχων, καλούνται να αποφασίσουν οι μέτοχοι της Εθνικής στις 30/10.

Η διαδικασία συγχώνευσης ΕΤΕ - Eurobank
Τη μείωση και την παράλληλη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με έκδοση νέων κοινών μετοχών έναντι εισφοράς σε είδος με κατάργηση του δικαιώματος παλαιών μετόχων, καλούνται να αποφασίσουν οι μέτοχοι της Εθνικής Τράπεζας στις 30 Οκτωβρίου.

Αναλυτικότερα, ενόψει της προαιρετικής δημόσιας πρότασης της Εθνικής για την απόκτηση του συνόλου των μετοχών της Eurobank, καθίσταται αναγκαία η μείωση του μετοχικού κεφαλαίου κατά το ποσό των 3.824.361.928 ευρώ με μείωση της ονομαστικής αξίας των μετοχών από τα 5 ευρώ στο 1 ευρώ με σκοπό το σχηματισμό ειδικού αποθεματικού.

Εν συνεχεία θα πραγματοποιηθεί αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 320.362.274 ευρώ με έκδοση μέχρι 320.362.274 νέων μετοχών με ονομαστική αξία 1 ευρώ έναντι εισφοράς σε είδος μέχρι 552.948.427 μετοχών της Eurobank, ονομαστικής αξίας 2,22 ευρώ, ήτοι εισφορά 100 μετοχών της Eurobank για 58 νέες μετοχές της Εθνικής.

*** Δείτε αναλυτικά στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό" τι θα συζητηθεί στην επικείμενη Γ.Σ. αλλά και τη γνώμη του Δ.Σ. της Εθνικής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v