Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σαράντης:Τα σχέδια για Ρωσία, Ουκρανία και Τουρκία

Τη σύσταση joint venture με εταιρία ρωσικών συμφερόντων για τη διανομή των προϊόντων της στην αγορά της Ρωσίας εξετάζει η Γρ. Σαράντης, η οποία παράλληλα διερευνά την εξαγορά δικτύου διανομής στην Ουκρανία, ενώ βρίσκεται και σε συζητήσεις για συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο της τουρκικής Hunca.

Σαράντης:Τα σχέδια για Ρωσία, Ουκρανία και Τουρκία
Εναλλακτικούς τρόπους επέκτασής της στην αγορά της Ρωσίας, αλλά και της Ουκρανίας εξετάζει η διοίκηση της Γρ. Σαράντης. Παράλληλα, η εταιρία επιδεικνύει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ”πολλά υποσχόμενη” αγορά της Τουρκίας.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο αντιπρόεδρος του ομίλου κ. Νίκος Κεφαλάς μιλώντας στο euro2day.gr, η εταιρία βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο διαπραγματεύσεων για τη σύσταση joint venture με εταιρία ρωσικών συμφερόντων διανομής, η οποία ειδικεύεται στα καταναλωτικά είδη.

Η όλη διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί, εάν και εφόσον ευοδωθεί, σε περίπου έξι μήνες, ενώ η συμμετοχή της Σαράντης στο joint venture θα είναι πλειοψηφική, συμπλήρωσε ο κ. Κεφαλάς.

Στόχος του ομίλου μέσω της εν λόγω συνεργασίας είναι η ανάπτυξή του σε μια αγορά που εμπεριέχει ρίσκα, ενώ σε περίπτωση που οι συζητήσεις δεν έχουν επιτυχή έκβαση ο ελληνικός όμιλος θα προχωρήσει στο εναλλακτικό σχέδιο που έχει καταρτίσει για εξάπλωσή του στη ρωσική αγορά και αφορά στη σύσταση θυγατρικής εταιρίας.

Παράλληλα, ο όμιλος εξετάζει και την εξαγορά δικτύου διανομής στην Ουκρανία, ενώ βρίσκεται σε συζητήσεις για συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο της τουρκικής Hunca Kozmetic Sanayi, εάν και εφόσον συμφέρει, ανέφερε ο κ. Κεφαλάς.

Υπενθυμίζεται πως η Hunca Kozmetic Sanayi αποτελεί την εταιρία με την οποία έχει συνάψει συμφωνία ο όμιλος Σαράντη για την πώληση των αρωμάτων της στην Τουρκία.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του ομίλου, η αγορά της Τουρκίας αποτελεί μια πολλά υποσχόμενη αγορά αφενός λόγω της έναρξης των διαπραγματεύσεων για ένταξή της στην Ε.Ε. και αφετέρου λόγω του ότι στο ”ευρωπαϊκό κομμάτι” της περιοχής οι πληθυσμιακές τάσεις είναι παρόμοιες με αυτές της Ελλάδας.

Μαρίση Μπαλιούση

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v