Εξελέγη η νέα ηγεσία στον ΟΛΠ

Οι κ.κ. Δ. Σαμόλης και Ν. Αναστασόπουλος αποτελούν το νέο Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο αντίστοιχα του ΟΛΠ, σύμφωνα με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της εισηγμένης εταιρίας.

Εξελέγη η νέα ηγεσία στον ΟΛΠ
Ένα μεγάλο ερωτηματικό για την επόμενη μέρα του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας, συνοδεύει τη νέα διοίκηση της ΟΛΠ Α.Ε. η οποία αργά το απόγευμα απέκτησε νέο Πρόεδρο και νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο τους κ.κ. Δ. Σαμόλη δικηγόρο και τον κ. Ν. Αναστασόπουλο, πρώην Γενικό, Διευθυντή της ΜΕΤΚΑ, αντίστοιχα.

Ο κ. Νίκος Γιαννής, όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα με την τοποθέτηση του κ. Χρήστου Γκόνη, γιου του απερχόμενου Προέδρου κ. Α. Γκόνη, υπήρξε το μοναδικό ”θύμα” των αλλαγών που επήλθαν στη κορυφή της διοίκησης του Οργανισμού, μετά από απόφαση που έλαβε ο βασικός μέτοχος, που εκπροσωπεί ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής του ΥΕΝ κ. Γιώργος Βλάχος.

Εξάλλου στο διοικητικό συμβούλιο του λιμένα, πλην των παραπάνω, μετέχουν ακόμη οι κ.κ. Λ. Αρεταίος, Ν. Φίλιππας, Γ. Χαιρέτης, Χρ. Αγραπίδης, Π. Κυριακού, Στ. Μπαλαμπανίδης, Γ. Νουχουτίδης και Χρ. Αντωνίου.

Ούτε στη γενική συνέλευση των μετόχων του Οργανισμού κατέστη δυνατό να δοθούν πειστικές απαντήσεις για την καρατόμηση του κ. Γιαννή, κάτι που δεν πέρασε απαρατήρητο από τους ιδιώτες μετόχους και πολλούς χρήστες των υπηρεσιών του λιμένα οι οποίοι έθεσαν το θέμα στον κ. Βλάχο χωρίς να λάβουν απάντηση, σύμφωνα με ναυτιλιακούς παράγοντες.

Ο κ. Γιαννής από την πλευρά του περιορίστηκε στο να κάνει τον απολογισμό του έργου του, δίδοντας ιδιαίτερη έμφαση στο γεγονός πως στη διάρκεια της οκτάμηνης θητείας του κατάφερε να αυξήσει κατά 6,5 εκατ. ευρώ περίπου τα έσοδα του Σταθμού υποδοχής Εμπορευματοκιβωτίων, βάζοντας ταυτόχρονα τάξη σε σειρά θεμάτων που σχετίζονταν τόσο με τους χρήστες, όσο και με τους εργαζόμενους.

Από την τοποθέτηση ωστόσο των κ.κ. Σαμόλη και Ανταστασόπουλου στις θέσεις κλειδιά του οργανισμού, προκύπτει ότι η πολιτική ηγεσία του ΥΕΝ εδώ και πολύ καιρό είχε λάβει τις αποφάσεις της αναφορικά με τον κ. Γιαννή, διότι ήδη οι παραπάνω εδώ και τρεις μήνες συγκροτούσαν, μαζί με τον απερχόμενο Διευθύνοντα Σύμβουλο, την τρόικα που ελάμβανε τις σημαντικές αποφάσεις, μετά από παρέμβαση του βασικού μετόχου που άλλαξε το καταστατικό.

Απεργία στο λιμάνι ;

Τα βλέμματα όλων πλέον είναι στραμμένα στη πλευρά των εργαζομένων στο πρώτο λιμάνι της χώρας, οι οποίοι ήδη ετοιμάζονται για απεργιακές κινητοποιήσεις θεωρώντας ότι το ΥΕΝ επιχειρεί να περιορίσει σειρά κεκτημένων της.

Τα σενάρια για απεργίες πυροδότησε η εκ νέου αναφορά του κ. Βλάχου στους μισθούς των εργαζομένων, οι οποίοι αν και προκύπτουν από συλλογικές συμβάσεις εργασίας που έχουν εγκριθεί από τη γενική συνέλευση των λιμένων, εντούτοις χαρακτηρίζονται από την πολιτική ηγεσία του ΥΕΝ ως ”εξωφρενικοί, που δεν συμβαδίζουν με την εισοδηματική πολιτική της κυβέρνησης”.

Οι εργαζόμενοι αυτή την εβδομάδα θα λάβουν οριστικές αποφάσεις για κλείσιμο των λιμανιών επ΄ αόριστο σε όλη τη χώρα,, με συνέπεια τα λιμάνια να είναι το επόμενο μεγάλο μέτωπο σύγκρουσης της κυβέρνησης με τους εργαζόμενους.

Όσον αφορά στη νέα σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου, ύστερα από τις αλλαγές που προέκυψαν, έχει αναλυτικά ως εξής:

* Σαμόλης Δημήτριος, εκπρόσωπος μετόχων, Πρόεδρος Δ.Σ, μη εκτελεστικό μέλος.

* Αντωνίου Χρήστος, εκπρόσωπος μετόχων, Αντιπρόεδρος Δ.Σ, μη εκτελεστικό μέλος.

* Αναστασόπουλος Νικόλαος, εκπρόσωπος μετόχων, Διευθύνων Σύμβουλος, εκτελεστικό μέλος.

* Φίλιππας Νικόλαος, εκπρόσωπος μετόχων, μη εκτελεστικό μέλος.

* Χαιρέτης Γεώργιος, εκπρόσωπος μετόχων, μη εκτελεστικό μέλος.

* Αρεταίος Λυκούργος, εκπρόσωπος μετόχων, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος.

* Γκόνης Χρήστος, εκπρόσωπος μετόχων, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος.

* Αγραπίδης Χρήστος, εκπρόσωπος του δήμου Πειραιά, Δήμαρχος Πειραιά, μη εκτελεστικό μέλος.

* Μπαλαμπανίδης Ευστράτιος, εκπρόσωπος των υπαλλήλων, μη εκτελεστικό μέλος.

* Νουχουτίδης Γεώργιος, εκπρόσωπος των λιμενεργατών, μη εκτελεστικό μέλος.

* Κυριακού Πέτρος, εκπρόσωπος της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής, μη εκτελεστικό μέλος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v