Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τ. Ολυμπιακή: Επιδότηση κατασκευής αιολικού πάρκου

Σύμβαση για την επιδότηση σε ποσοστό 30% του προϋπολογισμού κατασκευής αιολικού πάρκου ισχύος 17MW στο νομό Λακωνίας υπέγραψε η θυγατρική της Τεχνικής Ολυμπιακής, Μελτέμι Καστρί, με τον Ενδιάμεσο Φορέα Διαχείρισης ΚΑΠΕ, του υπουργείου ανάπτυξης.

Τ. Ολυμπιακή: Επιδότηση κατασκευής αιολικού πάρκου
Σύμβαση για την επιδότηση έργου κατασκευής αιολικού πάρκου υπέγραψε η Μελτέμι Καστρί που δραστηριοποιείται στον τομέα της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές, θυγατρική της Τεχνικής Ολυμπιακής.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση η Μελτέμι Καστρί υπέγραψε στις 26/1/2005 με τον Ενδιάμεσο Φορέα Διαχείρισης Κ.Α.Π.Ε, του Υπουργείου Ανάπτυξης, σύμβαση για την επιδότηση σε ποσοστό 30% του προϋπολογισμού κατασκευής αιολικού πάρκου ισχύος 17MW στο νομό Λακωνίας.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται πως για το πάρκο έχει ήδη ληφθεί η άδεια εγκατάστασης, ενώ αναμένεται να τεθεί σε εμπορική λειτουργία στο 2ο εξάμηνο του 2006.

Επίσης, στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η εταιρία έχει λάβει άδειες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από αιολικά πάρκα συνολικής ισχύος 55,1 MW και προϋπολογισμού 57 εκατ. ευρώ, τα οποία βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο ολοκλήρωσής της διαδικασίας εξασφάλισης της άδειας εγκατάστασής τους.

Η έναρξη εργασιών κατασκευής τους προβλέπεται να γίνει κατά το πρώτο εξάμηνο του 2006.

Τέλος, υπενθυμίζεται, ότι ο όμιλος λειτουργεί από το 2000 ένα αιολικό πάρκο ισχύος 5MW στην Κάρυστο Ευβοίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v