Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

EΛΠΕ:Εργασίες συντήρησης σε διυλιστηρία την άνοιξη

Τα Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ) θα διακόψουν μερικώς την λειτουργία δύο διυλιστηρίων τους την άνοιξη για δύο με τρεις εβδομάδες για εργασίες προκαθορισμένης συντήρησης, είπε αξιωματούχος της εταιρίας την Πέμπτη.

EΛΠΕ:Εργασίες συντήρησης σε διυλιστηρία την άνοιξη
Τα Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ) θα διακόψουν μερικώς την λειτουργία δύο διυλιστηρίων τους την άνοιξη για δύο με τρεις εβδομάδες για εργασίες προκαθορισμένης συντήρησης, είπε αξιωματούχος της εταιρίας την Πέμπτη, τονίζεται σε τηλεγράφημα του Reuters.

”Θα κλείσουμε το διυλιστήριο στην Ελευσίνα γύρω στα τέλη Μαρτίου με αρχές Απριλίου για 20 περίπου μέρες”, είπε ο εκπρόσωπος Eυάγγελος Στράνης. Το διυλιστήριο στην Ελευσίνα παράγει 100.000 βαρέλια ημερησίως.

Τα ΕΛΠΕ είπαν ότι θα διακοπεί μερικώς η λειτουργία και του διυλιστηρίου τους στη Θεσσαλονίκη, παραγωγικής δυναμικότητας 67.000 βαρελιών ημερησίως, για 16 με 17 ημέρες περίπου τον Μάιο για εργασίας συντήρησης, είπε ο Στράνης.

”Οι ακριβείς ημερομηνίες θα εξαρτηθούν από τις συνθήκες της αγοράς. Δεν θα υπάρξουν προβλήματα στην παραγωγή, καθώς οι διακοπές θα γίνουν για περιορισμένες εργασίες συντήρησης”, πρόσθεσε.

Η Motor Oil, η δεύτερη μεγαλύτερη πετρελαϊκή εταιρία στην Ελλάδα, είπε την Τετάρτη ότι θα διακόψει την λειτουργία του διυλιστηρίου της στους Αγίους Θεοδώρους για μία εβδομάδα στα τέλη Μαρτίου για εγκατάσταση νέας μονάδας και για άλλες σχεδιασμένες εργασίες συντήρησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v