Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΛΕΑΘ: «Καμπανάκι» από ορκωτό- Ζημιές 10 εκατ.

Με κάμψη πωλήσεων άνω του 20%, ζημίες αλλά και με αρνητικά ίδια κεφάλαια τερμάτισε τη χρήση του 2011 - 2012 ο όμιλος της Ηλεκτρονικής Αθηνών.

ΗΛΕΑΘ: «Καμπανάκι» από ορκωτό- Ζημιές 10 εκατ.
Με κάμψη πωλήσεων άνω του 20%, ζημίες αλλά και με αρνητικά ίδια κεφάλαια τερμάτισε τη χρήση του 2011 - 2012 ο όμιλος της Ηλεκτρονικής Αθηνών, έχοντας παράλληλα να αντιμετωπίσει τόσο την καταναλωτική ύφεση και τις επιπτώσεις της, όσο και τις φορολογικές της εκκρεμότητες.

Αναλυτικότερα, και σύμφωνα με τις σημειώσεις του ορκωτού ελεγκτή για την κλειόμενη φορολογική χρήση του ομίλου (η οποία έληξε στις 30 Ιουνίου 2012), τα ίδια κεφάλαιά του έχουν καταστεί αρνητικά, καθώς έχει εν μέρει ανασταλεί η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με μετρητά που είχε αποφασίσει η Γ.Σ. της εταιρίας.

Η ΑΜΚ ύψους 6,5 εκατ. ευρώ έχει καλυφθεί μόνο κατά 1 εκατ. ευρώ και εκκρεμεί η καταβολή των επιπλέον 5,5 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, στο τέλος τη χρήσης, οι βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις του ομίλου υπερέβησαν το κυκλοφορούν ενεργητικό κατά 35,8 εκατ. ευρώ σε επίπεδο ομίλου και κατά 27 εκατ. ευρώ σε επίπεδο εταιρίας, καθώς η διαδικασία αναδιάρθρωσης δανεισμού του ομίλου έχει προς το παρόν παγώσει.

Τόσο τα παραπάνω θέματα όσο και η εκκρεμότητα όσον αφορά το πρόστιμο των 79 εκατ. ευρώ που έχει επιβληθεί στην εταιρία για φορολογικές παραβάσεις (για το οποίο η διοίκηση έχει προσφύγει στα διοικητικά δικαστήρια και αναμένει τη σχετική επίσημη απόφαση), ο ορκωτός ελεγκτής σημειώνει ότι υπάρχει αδυναμία έκφρασης γνώμης όσον αφορά την απρόσκοπτη συνέχιση της δραστηριότητας της εταιρίας.

Σε ό,τι αφορά τα βασικά οικονομικά μεγέθη του ομίλου, στη δωδεκάμηνη χρήση ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών υποχώρησε κατά 22,4% στα 100 εκατ.ευρώ, ενώ σε επίπεδο εταιρίας ο τζίρος περιορίστηκε κατά 21% στα 92 εκατ. ευρώ. Τα αποτελέσματα EBITDA είναι αρνητικά κατά 2,825 εκατ. ευρώ (έναντι -3,3 εκατ. ευρώ πέρυσι), ενώ σε επίπεδο καθαρών αποτελεσμάτων οι ζημίες ανέρχονται σε 10 εκατ. έναντι 11,5 εκατ.

Στο ίδιο εξεταζόμενο διάστημα, η εταιρία προωθεί πρόγραμμα εντατικών περικοπών δαπανών, έτσι ώστε τα έξοδα διοικητικής λειτουργίας και διάθεσης να έχουν μειωθεί κατά 20,38% σε επίπεδο ομίλου και κατά 18,7% σε επίπεδο εταιρίας.

Αναστολή διαπραγμάτευσης για τη μετοχή

Την προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της Ηλεκτρονικής από σήμερα 1/10 αποφάσισε ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών, κατόπιν αιτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών, κ. Σωκράτης Λαζαρίδης, λαμβάνοντας υπόψη σχετικό αίτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, αποφάσισε την προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της εταιρίας Ηλεκτρονική Αθηνών Α.Ε.Ε. από σήμερα 1 Οκτωβρίου 2012, για λόγους προστασίας του επενδυτικού κοινού, σύμφωνα με την παράγραφο 1 του άρθρου 17 του ν. 3371/2005, σε συνέχεια της δημοσιοποίησης των ετήσιων οικονομικών της καταστάσεων για την περίοδο που έληξε την 30ή.6.2012, επί των οποίων ο νόμιμος ελεγκτής της εταιρίας διατυπώνει στην έκθεση ελέγχου του «Αδυναμία Έκφρασης Γνώμης», καθώς έκρινε ότι δε διασφαλίζεται η ομαλή λειτουργία της αγοράς των μετοχών της εταιρίας.

Η ετήσια οικονομική έκθεση για τη χρήση 1/7/2011 - 30/6/2012 της εταιρίας είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του Χ.A.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v