Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

UBB: Πέτυχε το εγχείρημα για BTC-τούρμπο η μετοχή

Τεράστια επιτυχία σημείωσε το εγχείρημα της UBB, θυγατρικής της Εθνικής Τράπεζας στη Βουλγαρία, να διαθέσει το 35% των μετοχών του BTC στο επενδυτικό κοινό έναντι των λεγόμενων ”κομπεσάτορκι”.

UBB: Πέτυχε το εγχείρημα για BTC-τούρμπο η μετοχή
του Νίκου Χίου

Τεράστια επιτυχία σημείωσε το εγχείρημα της UBB, θυγατρικής της Εθνικής Τράπεζας στη Βουλγαρία, να διαθέσει το 35% των μετοχών του BTC στο επενδυτικό κοινό έναντι των λεγόμενων ”kompensatorki”.

Ενδεικτικό της επιτυχίας είναι το γεγονός ότι στη διάρκεια της πρώτης ημέρας η προσφορά των μετοχών του Βουλγαρικού Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών (BTC) καλύφθηκε κατά 99,9%, με τη μέση τιμή διάθεσης να διαμορφώνεται στα 218,64 λέβα, όταν η η αρχική (ελάχιστη) τιμή είχε ορισθεί στα 110 λέβα ανά μετοχή.

Παράλληλα, το ντεμπούτο των μετοχών του BTC στη δευτερογενή αγορά του Χρηματιστηρίου της Σόφιας συνοδεύθηκε με νέα έκρηξη της τιμής της μετοχής στα 297 λέβα ανά τεμάχιο, ενώ μέχρι στιγμής έχουν διακινηθεί 7,450 τεμάχια, ανεβάζοντας την κεφαλαιοποίηση του οργανισμού στα 1,220 δισ. ευρώ.



Η αρχική αξία του deal υπολογιζόταν στα 300 εκατ. λέβα (150 εκατ. ευρώ περίπου), πλην όμως η τεράστια ζήτηση είχε ως αποτέλεσμα την απορρόφηση 624 εκατ. λέβα (300 εκατ. ευρώ). Αλλωστε, η διαδικασία αναμένεται να αλοκληρωθεί αύριο 28 Ιανουαρίου, αν και ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε να διαρκέσει έως τις 28 Φεβρουαρίου.

Την προετοιμασία και οργάνωση της πώλησης έχει αναλάβει η βουλγαρική τράπεζα UBB (που ανήκει κατά 99,99% στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος), σε συνεργασία με την NBGI (διεθνής επενδυτική τράπεζα του ομίλου της Εθνικής) και την τοπική χρηματιστηριακή εταιρία Bulbrokers.

”Ο ρόλος του κονσόρτσιουμ της UBB, NBGI και της Bulbrokers ήταν καθοριστικός στην επίτευξη του εγχειρήματος, η προετοιμασία του οποίου ήταν πολύμηνη και υλοποιήθηκε σε αγαστή συνεργασία με τον Οργανισμό Ιδιωτικοποιήσεων”, δήλωσε στο euro2day.gr ο executive director της UBB, Χρήστος Κατσάνης.

Για την επιτυχή διεκπεραίωση της διαδικασίας υλοποίησης των εντολών αγοράς η UBB έθεσε, όπως επισήμανε ο κ. Κατσάνης, στην υπηρεσία του επενδυτικού κοινού εξειδικευμένα στελέχη σε ένα δίκτυο 81 επιλεγμένων καταστημάτων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v