Προς ριζική αλλαγή ηγεσίας στον ΟΛΠ

Την παραίτησή τους υπέβαλαν οι διοικούντες τον ΟΛΠ, κατόπιν σχετικού αιτήματος του αρμόδιου υπουργού, κ. Μ. Κεφαλογιάννη. Η κίνηση, που πραγματοποιείται δύο ημέρες πριν από την έκτακτη Γ.Σ., αποδίδεται στα προβλήματα συνεργασίας που ανέκυψαν στη διοίκηση του Οργανισμού.

Προς ριζική αλλαγή ηγεσίας στον ΟΛΠ
Τις παραιτήσεις της διοίκησης του ΟΛΠ που είχαν πρόσφατα διοριστεί ζήτησε και έλαβε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, κ. Μ. Κεφαλογιάννης, την Τρίτη.

Συγκεκριμένα, τις παραιτήσεις τους υπέβαλαν ο πρόεδρος Α. Γκόνης, ο διευθύνων σύμβουλος Α. Γιαννής, ο αντιπρόεδρος κ. Αντωνίου και τα μέλη κ. Πουλακίδας, Σαμόλης και Αναστασόπουλος.

Η κίνηση του υπουργείου σχετίζεται με τα προβλήματα συνεργασίας που ανέκυψαν στη διοίκηση του ΟΛΠ, ενώ η επιλογή της χρονικής στιγμής συνδέεται και με την έκτακτη Γ.Σ. των μετόχων της εταιρίας, η οποία θα λάβει χώρα το Σάββατο, 29 Ιανουαρίου.

Θέματα της ημερήσιας διάταξης αποτελούν ο καθορισμός των αρμοδιοτήτων και η εκλογή μελών του Δ.Σ., ο προϋπολογισμός του 2005, ο προγραμματισμός επενδύσεων της περιόδου 2005-2009 και η χρηματοδότηση του επενδυτικού προγράμματος του Οργανισμού.

Εξάλλου, σε ανακοίνωση του ΟΛΠ προς το ΧΑ και κατόπιν σχετικής ερώτησης επισημαίνονται, μεταξύ άλλων τα εξής:

”Κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της 26/1/2005 τα επτά (7) μέλη του Δ.Σ που έχουν εκλεγεί από τη Γενική Συνέλευση ως εκπρόσωποι των μετόχων (Α. Γκόνης, Ν. Γιαννής, Χ. Αντωνίου, Ν.Αναστασόπουλος, Δ. Σαμόλης, Λ. Αρεταίος, Ν. Φίλιππας) για λόγους δεοντολογίας έκριναν σκόπιμο να θέσουν τις παραιτήσεις τους στη διάθεση του Προέδρου και κατ’ επέκταση του βασικού μετόχου (Ελληνικό Δημόσιο)”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v