Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

CA: Θέμα εβδομάδων η συμφωνία για Εμπορική

Οι διαπραγματεύσεις για την πώληση της Εμπορικής Τράπεζας από την Credit Agricole είναι πιθανό να ολοκληρωθούν μέσα στις επόμενες εβδομάδες, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της γαλλικής τράπεζας.

CA: Θέμα εβδομάδων η συμφωνία για Εμπορική
Οι διαπραγματεύσεις για την πώληση της Εμπορικής Τράπεζας από την Credit Agricole είναι πιθανό να ολοκληρωθούν μέσα στις επόμενες εβδομάδες, δήλωσε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο διευθύνων σύμβουλος της γαλλικής τράπεζας, μεταδίδει το Reuters.

«Βρισκόμαστε σε πολύ προχωρημένες συζητήσεις με αγοραστές που έχουν κάνει πολύ καλές προσφορές», δήλωσε ο κ. Jean-Paul Chifflet στο RTL, προσθέτοντας πως η τιμή αγοράς θα μπορούσε να είναι συμβολικά ένα ευρώ, αναλόγως του ποσού των κεφαλαίων που θα πρέπει να «βάλει» η Credit Agricole στην τράπεζα.

Ερωτηθείς για το χρονοδιάγραμμα της συμφωνίας, είπε «σε λίγες εβδομάδες».

Ο κ. Chifflet δεν ερωτήθηκε αναφορικά με δημοσίευμα στον τύπο σύμφωνα με το οποίο η τράπεζα ενδέχεται να χρειαστεί να αυξήσει τα κεφάλαια της Εμπορικής κατά επιπλέον 600-700 εκατ. ευρώ προτού προχωρήσει στην πώλησή της.

Από την Αθήνα πάντως, πηγές που παρακολουθούν από κοντά τις εξελίξεις εξακολουθούν να επιμένουν ότι το θέμα μπορεί να λήξει πριν την καταληκτική ημερομηνία που είχε οριστεί για την Κυριακή. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τα επόμενα 24ωρα θα ανακοινωθεί ο προτιμητέος επενδυτής με τον οποίο θα ξεκινήσει «περίοδο αποκλειστικότητας» στις διαπραγματεύσεις. Υπό αυτό το πρίσμα η συμφωνία θα απαιτήσει εβδομάδες για την οριστικοποίηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v