Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παρέμβαση ΓΣΕΕ για ΕΛΒΟ

”Άμεσες και δεσμευτικές” λύσεις ζητούν η ΓΣΕΕ το ΕΚ Θεσσαλονίκης και το διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΒΟ για το θέμα που έχει προκύψει στην ΕΛΒΟ, ενώ σήμερα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη μεταξύ των προαναφερθέντων για το συγκεκριμένο θέμα.

Παρέμβαση ΓΣΕΕ για ΕΛΒΟ
”Άμεσες και δεσμευτικές” λύσεις ζητούν η ΓΣΕΕ το ΕΚ Θεσσαλονίκης και το διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΒΟ για το θέμα που έχει προκύψει στην ΕΛΒΟ.

Αυτό αναφέρει σχετική ανακοίνωση της ΓΣΕΕ, στην οποία σημειώνεται πως σήμερα (26 Ιανουαρίου) πραγματοποιήθηκε σύσκεψη της ΓΣΕΕ, του ΕΚ Θεσ/νίκης και του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου εργαζομένων της ΕΛΒΟ Θεσ/νίκης, για το ”κρίσιμο και εθνικής σημασίας πρόβλημα” - όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται - που έχει προκύψει στην ΕΛΒΟ.

”Η μεγαλύτερη και πλέον σύγχρονη βιομηχανική μονάδα και επιχείρηση στρατηγικής σημασίας, οδηγείται από κυβερνητικές ολιγωρίες και παλινωδίες σε περιπέτειες. Εδώ και ενάμιση περίπου χρόνο δεν ανατίθενται αποφασισμένα προγράμματα στην επιχείρηση” τονίζει η ανακοίνωση.

Η ΓΣΕΕ επισημαίνει πως η αναιτιολόγητη αυτή καθυστέρηση του ΥΠΕΘΑ απαξιώνει το ρόλο και την προοπτική της επιχείρησης και βάζει σε κίνδυνο τις θέσεις εργασίας.

Σε αυτό το πλαίσιο, η ΓΣΕΕ τονίζει πως ”καλούμε την κυβέρνηση να αναλογιστεί τις τεράστιες ευθύνες που έχει από μια τέτοια συμπεριφορά και να προχωρήσει άμεσα στην αντιμετώπιση του θέματος, με τέτοιο τρόπο που και τα συμφέροντα της Εθνικής Άμυνας και Οικονομίας να διασφαλιστούν, αλλά και οι θέσεις εργασίας να εξασφαλιστούν”.

Η ανακοίνωση τονίζει πως η ΓΣΕΕ, το ΕΚΘ και το ΔΣ του Σωματείου εργαζομένων ΕΛΒΟ στις συναντήσεις που θα έχουν με τους Υπουργούς ΥΠΕΘΑ, Απασχόλησης και Κοιν. Προστασίας, προσδοκούν άμεσες λύσεις και δεσμευτικές.

Σε κάθε περίπτωση τα συνδικάτα και οι εργαζόμενοι θα διεκδικήσουν τα αιτήματά τους, καθώς η έλλειψη έργου στην επιχείρηση επιτρέπει στο ιδιωτικό μάνατζμεντ να σχεδιάζει λύσεις με αντεργατικό περιεχόμενο, που αμφισβητούν τις εργασιακές σχέσεις, την απασχόληση και τη βιωσιμότητα της επιχείρησης, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v