Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα μυστικά της Carelab

Νέα αλυσίδα και νέα δραστηριότητα για τους μετόχους των Αττικών Πολυκαταστημάτων, που εισέρχονται στην αγορά παραφαρμακευτικών ειδών με τη δημιουργία του δικτύου Carelab.

Τα μυστικά της Carelab
Νέα αλυσίδα και νέα δραστηριότητα για τους μετόχους των Αττικών Πολυκαταστημάτων, που εισέρχονται στην αγορά παραφαρμακευτικών ειδών με τη δημιουργία του δικτύου Carelab. Το πρώτο πιλοτικό κατάστημα του νέου αυτού concept λειτουργεί ήδη με τη μορφή shop in a shop στο πολυκατάστημα Attica, στο εμπορικό κέντρο Golden Hall, και σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις από την ολιγόμηνη λειτουργία του, ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των μετόχων του.

H Carelab αποτελεί μικτή εταιρία 50%-50% του βασικού σχήματος επιχειρηματιών που ελέγχουν τα Attica (Κ.Λαμπρόπουλος, Κ.Τσουβελεκάκης, Α.Σγουμπόπουλος, όμιλος Folli Follie) και του κ.Α.Μπούμη, πρώην τραπεζικού στελέχους. Η αλυσίδα, απομονώνει τον «αφρό» του φαρμακείου, συγκεντρώνοντας όλα εκείνα τα παραφαρμακευτικά προϊόντα και δερμοκαλλυντικά, που διακινούνται χωρίς περιορισμούς και συνταγογράφηση, και τα οποία ως μίγμα προσφέρουν ικανοποιητικό μικτό περιθώριο κέρδους της τάξης του 30%.

Στόχος των συνεταίρων είναι η άμεση δημιουργία αντίστοιχων χώρων , εντός των πολυκαταστημάτων Attica σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη αλλά και η σταδιακή επέκταση του σε άλλες εμπορικές πιάτσες, κατοχυρώνοντας έτσι το χαρακτήρα αυτόνομης αλυσίδας.

Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς, μετά το Golden Hall, μέσα στον Οκτώβριο αναμένεται να ξεκινήσει την λειτουργία του ένα κατάστημα Citylink μέσα στο Attica, ενώ στις αρχές του 2013 πρόκειται να λειτουργήσουν ανεξάρτητα καταστήματα Carelab στα εμπορικά κέντρα The Mall Athens και Mediterranean Cosmos, καθώς και ακόμη ένα στην Γλυφάδα. Ο μακροπρόθεσμος στόχος ωστόσο κάνει λόγο για τη δημιουργία δικτύου 10 καταστημάτων την προσεχή διετία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v