Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κορρές: Ανθεκτικός στην Ελλάδα

Επενδύσεις στον τομέα της έρευνας αλλά και στη διεθνή του επέκταση πραγματοποιεί ο όμιλος Κορρές, ο οποίος έκλεισε το πρώτο μισό της χρονιάς με θετικές επιδόσεις τόσο στην εσωτερική αγορά όσο και στο εξωτερικό.

Κορρές: Ανθεκτικός στην Ελλάδα
Επενδύσεις στον τομέα της έρευνας αλλά και στη διεθνή του επέκταση πραγματοποιεί ο όμιλος Κορρές, ο οποίος έκλεισε το πρώτο μισό της χρονιάς με θετικές επιδόσεις τόσο στην εσωτερική αγορά όσο και στο εξωτερικό.

Μετά τα λανσαρίσματα των νέων κρεμικών προιόντων, όπως η Μαύρη Πεύκη, αποτέλεσμα συνεργασιών με ερευνητικά κέντρα και ίδιες δυνάμεις του ομίλου, η Κορρές συνεχίζει νε επενδύσει στον τομέα της έρευνας συμμετέχοντας με 35% στη νεοσυσταθείσα εταιρία Alysos AE, της οποίας αντικείμενο είναι έρευνα και ανάπτυξη εφαρμογών μοριακής βιολογίας.

Η Κορρές προσδοκά μέσω αυτής της συνεργασίας την αξιοποίηση νέων κοσμετολογικών μεθόδων που θα αναβαθμίσουν τη δράση των προιόντων της. Ταυτόχρονα, συνεχίζει την αξιοποίηση της μονάδας εκχύλισης καθώς και των συνεργασιών με τοπικούς παραγωγούς πρώτων υλών, που αξιοποιούνται στην παραγωγή των τελικών σκευασμάτων.

Πέραν του τομέα ανάπτυξης νέων προιόντων, ο όμιλος συνεχίζει την προσπάθεια διείσδυσης του στις ξένες αγορές, όπου στο α’ εξάμηνο του 2012 πέτυχε αύξηση πωλήσεων κατά 14,1%. Η συνολική εξαγωγική επίδοση –συμπεριλαμβανομένης και της συνεργασίας με την Jhonoson&Jhnonson για τη Β. Αμερική – παρουσίασε ωστόσο κάμψη κατά 12,1%, καθώς οι πωλήσεις προς την J&J ήταν σημαντικά χαμηλότερες το συγκεκριμένο εξάμηνο σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2011.

Η διοίκηση του ομίλου εκτός από Ισπανία, Γερμανία και Ρωσία, δίνει βάρος στη διείσδυση της σε Νορβηγία και Σουηδία, αγορές που χαρακτηρίζει αναπτυσσόμενες για την κατηγορία των φυσικών καλλυντικών.

Ηδη έχει παρουσία σε αλυσίδες καλλυντικών και στις δύο χώρες, προσβλέποντας σε αύξηση των σημείων παρουσίας εντός του 2012. Επίσης επιχείρησε την είσοδο της με μονοθεματικό κατάστημα στην αγορά της Κορέας, κίνηση που ωστόσο χαρακτηρίζεται πιλοτική.

Στην εγχώρια αγορά, οι επιδόσεις του ομίλου στα α’ εξάμηνο υπήρξαν επίσης θετικές με τις πωλήσεις να αυξάνου κατά 5,4%, πριμοδοτούμενες κυρίως από τα νέα λανσαρίσματα προιόντων. Σε συνδυασμό με τις εξαγωγικές επιδόσεις, οι ενοποιημένες πωλήσεις διαμορφώθηκαν οριακά αυξημένες κατά 0,6%, ενώ επίσης οριακά αυξημένα κατά 0,4% ήταν τα κέρδη EBITDA και κατά 1,3% τα κέρδη μετά φόρων.

Ο όμιλος παρουσίασε αρνητικές ταμειακές ροές στο εξάμηνο, εξαιτίας των αυξημένων αναγκών του για κεφάλαιο κίνησης, ενώ ο καθαρός του δανεισμός διαμορφώθηκε στα 33,5 εκατ. ευρώ από 31,2 εκατ.ευρώ στο τέλος του 2011.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v