Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πειραιώς: Ανακοίνωσε την εξαγορά της Eurobank

Την εξαγορά ποσοστού της βουλγαρικής Eurobank ανακοίνωσε επίσημα η Τράπεζα Πειραιώς, επιβεβαιώνοντας πρόσφατο σχετικό δημοσίευμα του euro2day.gr. Σύμφωνα με πληροφορίες, το τίμημα κινείται στην περιοχή των 40 εκατ. ευρώ, ενώ μετά την εξαγορά το μερίδιο αγοράς του ομίλου στη Βουλγαρία διαμορφώνεται σε 4,2%.

Πειραιώς: Ανακοίνωσε την εξαγορά της Eurobank
Την εξαγορά ποσοστού 99,7% της βουλγαρικής Εβρομπάνκ ανακοίνωσε επίσημα η Τράπεζα Πειραιώς, επιβεβαιώνοντας πρόσφατο σχετικό δημοσίευμα του euro2day.gr.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το τίμημα κινείται στην περιοχή των 40 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της τράπεζας, η αγορά της Eurobank από την Petrol Holding A.D. εντάσσεται στο πλαίσιο της επέκτασης του ομίλου στις αγορές της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της περαιτέρω ενίσχυσης των διεθνών δραστηριοτήτων του.

Η Eurobank έχει ήδη συμπληρώσει δέκα χρόνια παρουσίας στη βουλγαρική τραπεζική αγορά, διαθέτοντας συνολικά 48 μονάδες, μέσω ενός δικτύου 30 καταστημάτων και 18 θυρίδων. Το συνολικό ενεργητικό της Eurobank είναι 220 εκατ. ευρώ, οι χορηγήσεις (ύστερα από προβλέψεις) 120 εκατ. ευρώ και οι καταθέσεις πελατών 165 εκατ. ευρώ. Διαθέτει προσωπικό 600 ατόμων.

Ας σημειωθεί ότι το δίκτυο των καταστημάτων της Eurobank στη Βουλγαρία είναι συμπληρωματικό με αυτό των καταστημάτων της Τράπεζας Πειραιώς στη χώρα. Έτσι, με την εξαγορά αυτή ο όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς ενισχύει την παρουσία του στη Βουλγαρία, δημιουργώντας ένα εκτεταμένο δίκτυο από 61 μονάδες σε 28 πόλεις.

Το σύνολο των καταθέσεων από πελάτες ανέρχεται σε 225 εκατ. ευρώ και το σύνολο χορηγήσεων σε 310 εκατ. ευρώ, διαμορφώνοντας το μερίδιο αγοράς του ομίλου στη Βουλγαρία σε επίπεδα άνω του 4,2%.

Μετά την εξαγορά αυτή το σύνολο των τοποθετημένων κεφαλαίων στη Βουλγαρία ανέρχεται σε 53 εκατ. ευρώ και τα προσδοκώμενα μετά από φόρους καθαρά κέρδη, για το 2005, εκτιμώνται σε 9 εκατ. ευρώ.

Η επέκταση της Τράπεζας Πειραιώς στην αγορά της Βουλγαρίας θεωρείται επένδυση στρατηγικής σημασίας, καθώς ο τραπεζικός τομέας της χώρας αναπτύσσεται με ταχύτατους ρυθμούς (αύξηση των χορηγήσεων κατά 37% μέσα στο 2004), ενώ ο δείκτης τραπεζικής διαμεσολάβησης παραμένει σε πολύ χαμηλά επίπεδα, υποδηλώνοντας τα σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης του τραπεζικού κλάδου στη χώρα.

Η Τράπεζα Πειραιώς, εκτός από τη Βουλγαρία, έχει αναπτύξει σημαντική τραπεζική δραστηριότητα στη Ρουμανία και στην Αλβανία, έχοντας συνολικό πλέον δίκτυο 98 καταστημάτων στις τρεις αυτές χώρες, ενεργητικό ύψους 1 δισ. ευρώ και συνολικές χορηγήσεις 580 εκατ. ευρώ.

Η Τράπεζα Πειραιώς σχεδιάζει να συνεχίσει την ανάπτυξή της στην ευρύτερη περιοχή, επιταχύνοντας την επέκταση του δικτύου και των δραστηριοτήτων της.

Η εξαγορά προβλέπεται να ολοκληρωθεί σύντομα μετά την έγκριση των ελληνικών και βουλγαρικών εποπτικών Αρχών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v