Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Αναμένει στο… ακουστικό έγκριση για το VDSL

Την έγκρισή της προκειμένου να ξεκινήσει η διάθεση υπηρεσιών VDSL στους καταναλωτές, ταυτόχρονα από τον ΟΤΕ και τους εναλλακτικούς παρόχους, αναμένεται να δώσει να δώσει η Ολομέλεια της ΕΕΤΤ.

  • της Μάρως Τσαντήλα
ΟΤΕ: Αναμένει στο… ακουστικό έγκριση για το VDSL
Την έγκρισή της προκειμένου να ξεκινήσει η διάθεση υπηρεσιών VDSL στους καταναλωτές, ταυτόχρονα από τον ΟΤΕ και τους εναλλακτικούς παρόχους, αναμένεται να δώσει να δώσει η Ολομέλεια της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών που είναι προγραμματισμένο να συνεδριάσει την Δευτέρα.

Μεταξύ των παρόχων και του ΟΤΕ έχει υπάρξει προσέγγιση στα ζητήματα που υπήρχαν διαφωνίες και οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει για ταυτόχρονη παροχή της υπηρεσίας, κάτι που θα γίνει άμεσα εφόσον η ΕΕΤΤ δώσει το πράσινο φως με τον καθορισμό των τιμολογίων.

Ο ΟΤΕ είναι ήδη έτοιμος να προσφέρει γρήγορο Internet, με ταχύτητες που θα φτάνουν έως 50 Mbps άμεσα διαθέσιμες σε 165 περιοχές σε όλη την Ελλάδα που έχει εγκατασταθεί τεχνολογία VDSL από το Αστικό Κέντρο. Πρόκειται για περιοχές σε Σε Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Σέρρες, Καλκάνη Σερρών, Ξάνθη, Αμπελοκήπους (Ζωγράφου), Βούλα, Καλαμάκι, Βουλιαγμένη, Τερψιθέα, Γλυφάδα, ΒΙ.ΠΕ. Ασπροπύργου, και Σέρρες (Νέο Σούλι) που έχουν ήδη εγκατεστημένη τεχνολογία VDSL σε Υπαίθριους Κατανεμητές (KV).

Με την έγκριση της ΕΕΤΤ όχι μόνο οι καταναλωτές θα αποκτήσουν την δυνατότητα πρόσβασης σε πολύ υψηλές ταχύτητες αλλά και θα μπει τέλος σε μια διαμάχη που σοβεί εδώ και πολύ καιρό μεταξύ της Επιτροπής και του Οργανισμού.

Να σημειώσουμε ότι ήδη πριν από έναν ακριβώς χρόνο η ΕΕΤΤ αποφάσισε ότι ο ΟΤΕ μπορεί να διαθέσει υπηρεσίες VDSL έξι μήνες μετά την έγκριση των τιμών χονδρκής.

Η Επιτροπή ενέκρινε τις τιμές χονδρικής τον Δεκέμβριο ωστόσο έξι μήνες μετά δεν είχε εγκρίνει τα τιμολόγια που είχε καταθέσει ο ΟΤΕ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα βολές εκατέρωθεν καθώς η Επιτροπή επέρριπτε στον Οργανισμό ευθύνες γιατί δεν είχε καταθέσει εγκαίρως όλα τα στοιχεία ενώ από την άλλη πλευρά γίνονταν λόγος για κωλυσιεργία.

Να αναφέρουμε επίσης ότι υπηρεσίες VDSL έχει ξεκινήσει να παρέχει στην ελληνική αγορά εδώ και κάποιους μήνες η εταιρεία CYTA.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v