Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΠΕ: Από 24/1 η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών

Από τις 24 Ιανουαρίου 2005 θα ξεκινήσει η διαπραγμάτευση στο ΧΑ των 49.491 νέων κοινών oνομαστικών μετοχών των Ελληνικών Πετρελαίων που προέκυψαν από την πρόσφατη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου στο πλαίσιο προγράμματος stock options.

ΕΛΠΕ: Από 24/1 η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών
Από τις 24 Ιανουαρίου 2005 θα ξεκινήσει η διαπραγμάτευση στο ΧΑ των 49.491 νέων κοινών oνομαστικών μετοχών των Ελληνικών Πετρελαίων.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση οι νέες κοινές ονομαστικές προέκυψαν από την πρόσφατη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου των ΕΛΠΕ κατά 107.890,38 ευρώ, λόγω άσκησης δικαιωμάτων προαίρεσης αγοράς μετοχών (stock option plan) από τους δικαιούχους του προγράμματος.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο των ΕΛΠΕ, τον γενικό τεχνικό διευθυντή και τους διευθυντές κλάδων της εταιρίας καθώς και τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΚΟ-ΕΛΔΑ ΑΒΕΕ (συνολικά 8 άτομα).

Η τιμή διάθεσης διαμορφώθηκε στα 6,49 ευρώ, σύμφωνα με την απόφαση, της τακτικής γενικής συνέλευσης της 27 Ιουνίου 2000 και του διοικητικού συμβουλίου της 21.12.2004 σε συνδυασμό με την απόφαση της έκτακτης γενικής συνέλευσης της 3 Ιανουαρίου 2000.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, η ανωτέρω αύξηση δεν αποτελεί τροποποίηση του καταστατικού της εταιρείας, ενώ επισημαίνεται πως το διοικητικό συμβούλιο κατά τη συνεδρίασή του της 18 Ιανουαρίου 2005 ενέκρινε την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των ως άνω 49.491 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας.

Οι νέες μετοχές θα είναι διαπραγματεύσιμες στο Χ.Α. την 24 Ιανουαρίου 2005, ενώ από την ίδια ημερομηνία θα έχουν πιστωθεί στις μερίδες και τους λογαριασμούς αξιών των δικαιούχων στο Σύστημα Αϋλων Τίτλων (Σ.Α.Τ.).

Ανακοινώνεται επίσης, προς τους μετόχους των ΕΛΠΕ ότι από την ίδια ημερομηνία, η τιμή εκκίνησης διαπραγμάτευσης των μετοχών της εταιρίας στο Χ.Α., θα διαμορφωθεί σύμφωνα με τον Κανονισμό του Χ.Α.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v