Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intralot: Πτώση 26,8% στα κέρδη εξαμήνου

Πτώση 26,8% εμφάνισαν τα καθαρά κέρδη εξαμήνου της Intralot, που διαμορφώθηκαν στα 5,5 εκατ. ευρώ, ενώ αυξημένος κατά 17,2% ήταν ο κύκλος εργασιών, στα 687,3 εκατ. ευρώ.

Intralot: Πτώση 26,8% στα κέρδη εξαμήνου
Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του Ομίλου Intralot ανήλθε σε €687,3 εκατ. στο Α’ εξάμηνο του 2012, έναντι €586,4 εκατ. την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, σημειώνοντας αύξηση 17,2%. Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) το Α’ εξάμηνο του 2012 διαμορφώθηκαν στα €81,4 εκατ., σε σχέση με €72,6 εκατ. το αντίστοιχο εξάμηνο του 2011 (+12,2%).

Τα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας το Α’ εξάμηνο του 2012 μειώθηκαν κατά 26,8% φτάνοντας τα €5,5 εκατ. Σε σύγκριση με το Α’ τρίμηνο 2012, ο καθαρός δανεισμός έφθασε τα €388 εκατ., σημειώνοντας αύξηση κατά €26,1 εκατ. το Α’ εξάμηνο 2012 εξαιτίας των επενδύσεων συνολικής αξίας €39,4 εκατ. το Β’ τρίμηνο 2012 κυρίως λόγω της ανανέωσης της άδειας διαχείρισης της εθνικής λοταρίας στη Μάλτα.

Αναφορικά στη μητρική εταιρεία, ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 17,1% φτάνοντας τα €74,2 εκατ. Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) αυξήθηκαν κατά 59,7% στα €20,5 εκατ. από €12,8 εκατ. το Α’ εξάμηνο 2011. Τέλος, όσον αφορά στα κέρδη μετά από φόρους (EAT), διαμορφώθηκαν στα €18,7 εκατ. σε σχέση με €3,7 εκατ. το Α’ εξάμηνο του 2011.

Σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Intralot, κ. Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, δήλωσε: “Το δεύτερο τρίμηνο του 2012 αποτέλεσε περίοδο σημαντικών επιχειρηματικών εξελίξεων για τον Όμιλο Intralot. Όσον αφορά στις δραστηριότητες της εταιρείας, οι πιο σημαντικές εξελίξεις είναι η ανανέωση της άδειας για τη διαχείριση της κρατικής Λοταρίας της Μάλτας για επιπλέον 10 έτη, γεγονός που διασφαλίζει την απρόσκοπτη λειτουργία της Λοταρίας της χώρας, και η είσοδος μας στη Γερμανική αγορά αθλητικού στοιχήματος μέσω της συνεργασίας μας με τη Scientific Games για την υποστήριξη της Oddest, της Γερμανικής Λοταρίας που διαχειρίζεται τα συγκεκριμένα παιχνίδια στη χώρα. Η Γερμανία απελευθέρωσε πρόσφατα την αγορά στοιχήματος και θα είμαστε παρόντες σε αυτή τη μεγάλη ευρωπαϊκή αγορά.

Άλλες εξελίξεις περιλαμβάνουν το Μεξικό, όπου η Intralot θα συνεργαστεί με τη Sorteo για μία περίοδο πέντε ετών, με σκοπό να αναπτύξουν προϊόντα για τη Loteria Nacional, την Εθνική Λοταρία της χώρας. Αυτό το νέο έργο θα ενισχύσει περαιτέρω την ήδη ισχυρή παρουσία μας στη Λατινική Αμερική. Επιπλέον, η Κρατική Λοταρία της Κροατίας, Hrvatska Lutrija d.o.o, επέλεξε πρόσφατα την Intralot ως στρατηγικό συνεργάτη της για την ανάπτυξη διαδικτυακών παιχνιδιών καζίνο, κατόπιν διεθνούς διαγωνισμού επεκτείνοντας την παρουσία μας στο χώρο των διαδικτυακών τυχερών παιχνιδιών. Τέλος, δύο νέα σημαντικά έργα ξεκίνησαν πρόσφατα, τα συστήματα εποπτείας βιντεολόττο στο Οχάιο των ΗΠΑ και στη Βικτώρια της Αυστραλίας. Και τα δύο έργα θα αναπτυχθούν πλήρως μέσα στους επόμενους μήνες.

Όσον αφορά στα οικονομικά αποτελέσματα του Α’ εξαμήνου, ο Όμιλος συνέχισε να αναπτύσσεται σε επίπεδο τόσο εσόδων, όσο και κερδών EBITDA, ενώ οι ταμειακές ροές της εταιρείας επιβαρύνθηκαν από τις σημαντικές επενδύσεις σε έργα που υλοποιούμε αυτή την περίοδο, περιλαμβανομένων της άδειας στη Μάλτα το δεύτερο τρίμηνο και του συστήματος εποπτείας βιντεολόττο στην Αυστραλία, έργα τα οποία μεσοπρόθεσμα θα αποφέρουν υψηλές αποδόσεις.

Πρόσφατα, επεκτείναμε το Κοινοπρακτικό Δάνειο της Εταιρείας για επιπλέον δύο έτη έως το Δεκέμβριο του 2014 με πολύ ανταγωνιστικούς οικονομικούς όρους. Η χρηματοδότηση πραγματοποιήθηκε από μία κοινοπραξία τραπεζών στην οποία συμμετέχουν κορυφαίοι διεθνείς και τοπικοί τραπεζικοί οργανισμοί.

Στην Intralot, αναζητούμε επιλεκτικά ευκαιρίες που θα εμφανισθούν στο άμεσο μέλλον τόσο στην Ελλάδα, όσο και στις άλλες μεγάλες διεθνείς αγορές.”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v