Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Διαφωνία ΟΜΕ-ΟΤΕ σε προτάσεις Βουρλούμη (upd)

Τη διαφωνία του με όλα τα σημεία της πρότασης Βουρλούμη εκφράζει με εξασέλιδη επιστολή του, το σωματείο των εργαζομένων (ΟΜΕ-ΟΤΕ), ύστερα από συνεδρίαση της ηγεσίας του. Έτοιμοι για διάλογο συνεχίζουν να δηλώνουν οι εργαζόμενοι.

ΟΤΕ: Διαφωνία ΟΜΕ-ΟΤΕ σε προτάσεις Βουρλούμη (upd)
Τη διαφωνία του με όλα τα σημεία της πρότασης Βουρλούμη εκφράζει με εξασέλιδη επιστολή του, το σωματείο των εργαζομένων (ΟΜΕ-ΟΤΕ).

Οι εργαζόμενοι, αναφερόμενοι στην επιστολή που τους απέστειλε χθές ο κ. Βουρλούμης σχετικά με την τροποποίηση τμημάτων του ΓΚΠ, επισημαίνουν ότι ”υπονομεύει ευθέως κάθε προσπάθεια για συμφωνία των δύο μερών, σε ένα κοινά αποδεκτό πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου”, και συνεχίζουν λέγοντας ότι ”αρνούμαστε να παρακολουθήσουμε τέτοιες λογικές (;) και –πολύ περισσότερο- τέτοια τελεσίγραφα, που επιχειρούν να προσβάλουν δικαιώματα και κατακτήσεις δεκαετιών του συνδικαλιστικού μας κινήματος”.

Παρά ταύτα, οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να δηλώνουν έτοιμοι για διάλογο χωρίς όμως ”αναίτιες, άκαιρες και πρόχειρες απόπειρες παρέμβασης στο εργασιακό μας καθεστώς”.

”Σε κάθε άλλη περίπτωση”, αναφέρει η επιστολή, ”ολόκληρος ο μηχανισμός της ΟΜΕ-ΟΤΕ είναι σε πλήρη αγωνιστική ετοιμότητα για την επιβαλλόμενη απάντηση του συνόλου των εργαζομένων στον Όμιλο του ΟΤΕ”.

Η επιστολή, πέραν του κ. Βουρλούμη, θα σταλεί και στους αρμόδιους υπουργούς κ. Αλογοσκούφη και Λιάπη και αναμένεται να πυροδοτήσει νέο κύκλο διενέξεων μεταξύ των δύο πλευρών.

Χθες ο κ. Βουρλούμης ζήτησε τη συναίνεση των εργαζόμενων για την τροποποίηση του γενικού κανονισμού προσωπικού.

Συγκεκριμένα, πρότεινε οι προσλήψεις να γίνονται με σύμβαση αορίστου χρόνου (άρση μονιμότητας) και η πλήρωση των θέσεων ευθύνης διευθυντών, υποδιευθυντών και τμηματαρχών μέχρι ποσοστού 20% να γίνεται από στελέχη που θα προσλαμβάνονται με σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου.

Ακόμη, η διοίκηση ζήτησε να απολύονται όσοι επί δύο συνεχείς κρίσεις εντός της ίδιας πενταετίας δεν προαχθούν μισθολογικά λόγω αποδεδειγμένης ανεπάρκειας ή ακαταλληλότητας.

Σταμάτης Ζαχαρός

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v