Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Folli: «Βλέπει» αναχρηματοδότηση το Σεπτέμβρη

Αναχρηματοδότηση του συνολικού δανεισμού που φέρει ο όμιλος έως το τέλος Σεπτεμβρίου «βλέπει» ο διευθύνων σύμβουλους της Folli Folllie, κ.Τζώρτζης Κουτσολιούτσος.

Folli: «Βλέπει» αναχρηματοδότηση το Σεπτέμβρη
Αναχρηματοδότηση του συνολικού δανεισμού που φέρει ο όμιλος έως το τέλος Σεπτεμβρίου «βλέπει» ο διευθύνων σύμβουλους της Folli Follie, κ.Τζώρτζης Κουτσολιούτσος σύμφωνα με τα όσα ανέφερε κατά την τηλεδιάσκεψη ενημέρωσης των αναλυτών για τα μεγέθη του α’ εξαμήνου του 2012.

Δικαιολογώντας την καθυστέρηση αναχρηματοδότησης – την οποία ο ίδιος είχε τοποθετήσει στα τέλη του περασμένου Ιουνίου- ανέφερε την αναστάτωση που προκάλεσαν στο σύνολο της αγοράς αλλά και του τραπεζικού κλάδου, οι εκλογικές αναμετρήσεις καθώς και οι μακροοικονομικές εξελίξεις.

Ανέφερε ωστόσο ότι σε κάθε περίπτωση ο όμιλος διαθέτει «προστασία» έναντι των πιστωτών του για τα δάνεια που έληξαν εντός του 2012, μέσω waver το οποίο εκτίνεται έως και τις 31 Ιανουαρίου του 2013. Σημειώνεται ότι ο καθαρός δανεισμός του ομίλου στα τέλη Ιουνίου 2012 ανήλθε στα 619 εκατ.ευρώ.

‘Οσον αφορά τις επιδόσεις των κλάδων του ομίλου για το α’ εξάμηνο, η θετική πορεία του τομέα κοσμημάτων ιδίως στις αγορές της Ασίας και η ανθεκτικότητα του κλάδου ταξιδιωτικού εμπορίου αποτέλεσαν τους παράγοντες που εξουδετέρωσαν τις αρνητικές επιδόσεις στην εγχώρια αγορά για τον όμιλο Folli Follie.

Ο κ.Κουτσολιούτσος, ανέφερε ότι παρά την κάμψη της αγοράς πολυτελών ειδών, η Follie Follie ευνοήθηκε σε μια εξόχως ανταγωνιστική αγορά όπως η Ασιατική, ενώ εξέφρασε τον σκεπτικισμό του όσον αφορά την πορεία της εγχώριας αγοράς, εκτιμώντας ότι η ύφεση θα συνεχιστεί τουλάχιστον έως το τέλος του 2012, χωρίς να είναι βέβαιο πότε θα συναντήσει τον «πάτο».

O κ.Κουτσολιούτσος ανέφερε ειδικότερα πως συγκρινόμενες πωλήσεις κοσμημάτων και αξεσουάρ παρουσίασαν αύξηση κατά 15% (+25% ειδικότερα στην Κίνα), ενώ με τις προσθήκες 7 νέων καταστημάτων αλλά και την αναδιάρθρωση καταστημάτων που μεταφέρθηκαν σε νέες τοποθεσίες η συνολική αύξηση του τομέα άγγιξε το 20,3%.

Υπογράμμισε ωστόσο ότι η Links of London, ως αποκλειστικός διανομέας κοσμημάτων και σχετικών αναμνηστικών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, δεν ωφελήθηκε στο βαθμό που η διοίκηση του ομίλου ανέμενε. Χαρακτηριστικά ο κ.Κουτσολιούτσος ανέφερε ότι συνολικά ο τομέας των Ολυμπιακών σουβενίρ δεν φάνηκε να λειτουργεί, καθώς μία μόλις ημέρα πριν επίσημη έναρξη των Αγώνων, η πλειονότητα των συγκεκριμένων ειδών πωλούνταν με έκπτωση της τάξης του 50%.

Ο τομέας ταξιδιωτικού εμπορίου παρά τη σημαντική κάμψη της επιβατικής κίνησης κατά 7%, παρουσίασε αύξηση λιανικών πωλήσεων κατά 5%, τη στιγμή που χονδρική του κλάδου παρουσίασε κάμψη κατά 18%. Σύμφωνα με τον ίδιο, η σύγκριση γίνεται έναντι ενός δυναμικού περυσινού α’ εξαμήνου, ενώ προσέθεσε πως για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, υπάρχουν ενδείξεις ανάκαμψης με τις πωλήσεις να αναπτύσσονται με διψήφιο ποσοστό.

Ο τομέας της χονδρικής και λιανικής ενδυμάτων και καλλυντικών εξαρτώμενος από εν πολλοίς από την εγχώρια αγορά αλλά και εκείνες της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας, μοιραία παρουσίασε νέα υποχώρηση κατά 6,5% ενώ ο τομέας των πολυκαταστημάτων κατά 3,4%. Ο κ.Κουστολιούτσος εκτίμησε ωστόσο ότι και οι δύο τομείς δραστηριότητας συνεχίζουν να κερδίζουν μερίδια σε μια εξόχως πτωτική αγορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v