Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intracom: Διευκρινίσεις για έργο της Intrasoft

Στις 350,5 χιλ. ευρώ ανέρχεται το έργο που ανέλαβε η Intrasoft International για το σύστημα SafeSeaNet, όπως αναφέρει η διοίκηση της Intracom σε απαντητική της επιστολή όπου παρέχει διευκρινίσεις.

Intracom: Διευκρινίσεις για έργο της Intrasoft
Διευκρινίσεις παρείχε η διοίκηση της Intracom στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αναφορικά με το έργο που ανέλαβε η Intrasoft International.

Ειδικότερα, πρόκειται για το έργο που ανέλαβε η εταιρία μετά από διεθνή διαγωνισμό για την υποστήριξη και αναβάθμιση του συστήματος SafeSeaNet της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Ασφάλειας Θαλάσσιων Μεταφορών (ΕΜSA).

Σε απάντηση σχετικής επιστολής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς η διοίκηση της Intracom αναφέρει πως η Intrasoft International S.A. ανέλαβε, μετά από διεθνή ανοιχτό διαγωνισμό που προκήρυξε η Ε.Ε (call for tenders), το έργο, το οποίο είναι διάρκειας ενός έτους και αφορά στην προώθηση και ομαλή επέκταση του συστήματος SafeSeaNet.

Σύμφωνα με την απάντηση της διοίκησης της Intracom το έργο που ανέλαβε να εκτελέσει η θυγατρική και που αφορά σε έναν τομέα ιδιαίτερης σημασίας για την Ε.Ε., περιλαμβάνει δύο φάσεις.

Η πρώτη φάση σχετίζεται με την αξιολόγηση της λειτουργίας και απόδοσης του υπάρχοντος συστήματος SafeSeaNet, καθώς και την εφαρμογή των απαιτούμενων ρυθμίσεων ή διορθώσεων που απαιτούνται, σύμφωνα με τις παρατηρήσεις και την πληροφόρηση που θα ληφθεί από τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σημειώνεται πως τα κύρια πεδία δράσης είναι η σύνταξη μελέτης της παρούσας κατάστασης και των διαφόρων προβλημάτων, καθώς και προτάσεις βελτιστοποίησης, και η συντήρηση του συστήματος, καθώς και help desk support σε 24ωρη βάση, όπως και εκπαίδευση του προσωπικού διαχείρισης του συστήματος, καθώς και των αντιπροσώπων των κρατών-μελών.

Η δεύτερη φάση συμπεριλαμβάνει τη συνέχιση παροχής του συνόλου των υπηρεσιών της πρώτης φάσης, καθώς και την ανάπτυξη νέων εφαρμογών λογισμικού, καθιστώντας δυνατή την ανταλλαγή καινούργιων δεδομένων, όπως αυτή προσδιορίζεται στην Directiva 2002/59 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Συγκεκριμένα, οι ενέργειες της Intrasoft International για την υλοποίηση του νέου συστήματος SafeSeaNet περιλαμβάνουν τη διερεύνηση και υλοποίηση μηνυμάτων ασφαλείας, τα οποία θα ανταλλάσσονται μεταξύ των κρατών-μελών και του EMSA, τη δημιουργία ηλεκτρονικών χαρτών, την ανάπτυξη διαδικασιών οι οποίες θα αξιολογούν επισήμως την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας, την ταυτοποίηση και ανάπτυξη των κατάλληλων πληροφοριακών μηνυμάτων, τα οποία μπορούν να μεταφερθούν μέσω του δικτύου SafeSeaNet και πληρούν τους στόχους της Directiva 95/21 και 2001/106.

Παράλληλα, περιλαμβάνει την ανάπτυξη βάσης δεδομένων για τη συλλογή πληροφοριών που αφορούν στην κίνηση των πλοίων, καθώς και των εμπορευμάτων, την παραγωγή στατιστικών πινάκων, συμπεριλαμβάνοντας όλες τις προαναφερθείσες πληροφορίες και τη διασύνδεση του συστήματος SafeSeaNet με άλλα τοπικά συστήματα.

Τέλος, σημειώνεται πως η αξία της σύμβασης που ανέλαβε η Intrasoft S.A. είναι ύψους 350.500 ευρώ, ενώ όπως επισημαίνεται η εργασία που θα εκπονήσει η εταιρία, κατά τις δύο φάσεις του έργου, θα χρησιμοποιηθεί και για την περαιτέρω ανάπτυξη και επέκταση του συστήματος στις επόμενες φάσεις που θα επακολουθήσουν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v