Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μotor Oil: Στα 27,5 εκατ. τα κέρδη στο 6μηνο

Στα 4,135 δισ. ευρώ διαμορφώθηκε ο τζίρος το α' εξάμηνο της Motor Oil, ενώ τα κέρδη μειώθηκαν στα 27,5 εκατ. ευρώ, έναντι 105,1 εκατ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Στα 81,2 εκατ. οι ταμειακές ροές.

Μotor Oil: Στα 27,5 εκατ. τα κέρδη στο 6μηνο
Στα 27,5 εκατ. ευρώ μειώθηκαν τα καθαρά κέρδη της Motor Oil στο α΄ εξάμηνο έναντι 105,1 εκατ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο, σύμφωνα με τις δημοσιευμένες λογιστικές καταστάσεις.

Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 4,786 δισ. ενώ τα EBIT υποχώρησαν στα 74,6 εκατ. ευρώ, από 160,4 εκατ.

Οι ταμειακές ροές της Motor Oil  ανήλθαν στα 81,2 εκατ. το α΄ εξάμηνο, ενώ το 58% των πωλήσεων του ομίλου αφορά εξαγωγές.

Η πτώση στα κέρδη οφείλεται στην υποχώρηση των πετρελαικών τιμών που οδήγησε σε πτώση της αποτίμησης των αποθεμάτων καθώς και σε αρνητικές συναλαλγματικές διαφορές λόγω της ανατίμηασης του αμερικανικού δολαρίου.

Η σχετική ομαλοποίηση των τιμών του δολαρίου και του αργού από τον Ιούλιο, διαμορφώνει θετικές προυποθέσεις για την πορεία των συνολικών μεγεθών της χρήσης δεδομένου ότι είμνσαι σε θέση να πραγματοποιεί υψηλά περιθώρια διύλισης, αναφέρει η εταιρία.

Οι επενδύσεις του ομίλου το 2012 αναμέενται να κυμανθούν γύρω στα 35 εκατ. ευρώ.

Μετά και την απόκτηση του 26,71% της Cyclon ο όμιλος επιδιώκει την περαιτέρω καθετοποίησή του και την εξέρευση συνεργειών στον τομέα λιανικής υγρών καυσίμων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v