Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιατρικό: ”Αριστες οι σχέσεις μας με τις τράπεζες”

Οι σχέσεις μας με τις τράπεζες είναι πάντα άριστες και τα έσοδα και κέρδη διαρκώς αυξανόμενα, τονίζει το Ιατρικό Αθηνών απαντώντας σε δημοσίευμα ημερήσιας οικονομικής εφημερίδας.

Ιατρικό: ”Αριστες οι σχέσεις μας με τις τράπεζες”
Οι σχέσεις μας με τις τράπεζες είναι πάντα άριστες και τα έσοδα και κέρδη διαρκώς αυξανόμενα, τονίζει το Ιατρικό Αθηνών απαντώντας σε δημοσίευμα ημερήσιας οικονομικής εφημερίδας.

Ειδικότερα, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, στην ημερήσια οικονομική εφημερίδα ”Ημερησία” καταχωρήθηκε στο φύλλο της 15-16 Ιανουαρίου 2005 δημοσίευμα με τίτλο ”Οι τράπεζες σφίγγουν τον κλοιό για το Ιατρικό”, γραφής και εμπνεύσεως της ιδίας εκείνης δημοσιογράφου, η οποία από την ίδια εφημερίδα, με τους ίδιους σκοπούς και στόχους, είχε ”χτυπήσει” στις 24/9/2004 προβλέποντας αδυναμία εξυπηρετήσεως του κοινοπρακτικού δανείου, το οποίο όμως εξυπηρετήθηκε εμπροθέσμως, όπως είχε, τότε, ρητά διαβεβαιώσει η εταιρία στην απάντησή της.

Στο τέλος δε του συγκεκριμένου ως άνω, νεοτέρου, δημοσιεύματος, συνεχίζει η ανακοίνωση, εντελώς αυθαίρετα (και καταφανώς με σκοπούς δόλιους) αποφαίνεται η συντάκτης ότι ”δεν είναι απίθανο να προχωρήσουν οι τράπεζες και σε δέσμευση δικαιώματος ψήφου”.

Για να ενισχύσει δε αυτόν τον εντελώς παράλογο, παράνομο και ψευδή ισχυρισμό, επικαλείται δήθεν αρμόδια πηγή, την οποία βεβαίως ούτε κατονομάζει ούτε και προσδιορίζει.

Η δήθεν αρμόδια πηγή είναι προδήλως η ίδια η συντάκτης του κειμένου και τα φερόμενα ως ”τονισθέντα” είναι καταφανώς τα όσα ενδεχομένως της ψιθύρισαν στο αφτί οι υποκρυπτόμενοι υποβολείς. Ποτέ δεν θα μπορούσε ”αρμόδια πηγή”, με τόση βαναυσότητα και τέτοια ζημιογόνο πρόθεση, να ψευδολογήσει τόσο προκλητικά και τόσο κυνικά και χυδαία, επισημαίνει στην ανακοίνωσή του το Ιατρικό Αθηνών.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ακόμα ότι τη βεβαιότητα για την επιδίωξη ζημίας στην εταιρία και τους 18.551 μετόχους της την αντλούμε επικουρικώς και από το δυσανάλογο του δημοσιεύματος σε σχέση με την λοιπή ύλη, δηλαδή καταχώρηση σε ημέρα μεγάλης κυκλοφορίας, στην τρίτη σελίδα της εφημερίδας και χωρίς λόγο φωτογραφία του προέδρου της εταιρίας και με τίτλο και επίλογο εγκληματικό σε σχέση με τα συμφέροντα και την προστασία του επενδυτή.

Ήδη, κατά τη συνεδρίαση της 17ης Ιανουαρίου παρατηρήθηκε μαζική πώληση μετοχών της εταιρίας, με άμεση αντίστοιχη ανταπόκριση αγοραστών και με εντεύθεν απτή τη συναγωγή αποδείξεως για την έμμεση χειραγώγηση της μετοχής με το συγκεκριμένο δημοσίευμα και τη διαμόρφωση με αυτό κερδοσκοπικού κλίματος. Οι ανησυχήσαντες πωλητές είναι θύματα παραπληροφόρησης και, πιθανά, οι αγοραστές κερδισμένοι εις βάρος τους.

Η χρηματιστηριακή αυτή εικόνα ανταλλαγής σε μια συνεδρίαση 560.777 μετοχών και η παρατηρηθείσα κατά την ίδια συνεδρίαση διακύμανση από

-1,3% (1,48 ευρώ/μετοχή) έως -5,3% (1,42 ευρώ/μετοχή) με τελικό κλείσιμο -3,33%, στο 1,45 ευρώ, συμπίπτει χρονικά με τη συνεχή άνοδο της μετοχής κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις και με την εκτενή δημοσίευση στο πλέον έγκυρο περιοδικό ”European Business” της είδησης κατατάξεως της εταιρίας στην 81η θέση των 100 κορυφαίων εταιριών της Ευρώπης.

Οι σχέσεις μας με τις τράπεζες είναι πάντα άριστες, η φερεγγυότητά μας αδιαμφισβήτητη, τα περιουσιακά μας στοιχεία ακλόνητα, η ταμειακή μας ρευστότητα αδιάπτωτη, τα έσοδα και κέρδη διαρκώς αυξανόμενα και οι αντίθετες διαδόσεις της δημοσιογράφου ψευδείς και συκοφαντικές με θύμα τον επενδυτή, σημειώνεται επιπλέον στην ανακοίνωση.

Τέλος, τονίζεται ότι συνακόλουθα παρίσταται νόμιμο το αίτημα προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για τη διενέργεια κάθε νομίμου χάριν της προστασίας του επενδυτικού κοινού, ομοίως χάριν του οποίου η εταιρία ήδη προβαίνει στις νόμιμες ενέργειες στα αρμόδια δικαστήρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v