Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

MFG: Διαψεύδει συμμετοχή σε εξαγορές-συγχωνεύσεις

Σε διάψευση δημοσιευμάτων που βλέπουν το φως της δημοσιότητας τον τελευταίο καιρό, τα οποία αναφέρονται σε εξαγορές και συγχωνεύσεις στο χώρο των ”μικρομεσαίων” τραπεζών και εμπλέκουν μεταξύ άλλων και το όνομα της Marfin Bank, προχώρησε ο όμιλος Μarfin.

MFG: Διαψεύδει συμμετοχή σε εξαγορές-συγχωνεύσεις
Σε διάψευση δημοσιευμάτων που βλέπουν το φως της δημοσιότητας τον τελευταίο καιρό, τα οποία αναφέρονται σε εξαγορές και συγχωνεύσεις στο χώρο των ”μικρομεσαίων” τραπεζών και εμπλέκουν μεταξύ άλλων και το όνομα της Marfin Bank, προχώρησε o όμιλος Marfin.

Πιο συγκεκριμένα, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, τον τελευταίο καιρό πολλά και συνεχιζόμενα δημοσιεύματα αναφέρονται σε εξαγορές και συγχωνεύσεις στο χώρο των ”μικρομεσαίων” τραπεζών και εμπλέκουν μεταξύ άλλων και το όνομα της Marfin Bank.

”Τα δημοσιεύματα αυτά”, επισημαίνεται, ”δημιουργούν αναταραχές στα στελέχη των αναφερομένων τραπεζών, προκαλούν πλήθος ερωτήσεις από τους μετόχους τους και επηρεάζουν ανάλογα τους επενδυτές και τη χρηματιστηριακή αγορά”, τονίζει η τράπεζα.

Λόγω των ανωτέρω συνεπειών τα δημοσιεύματα αυτά θα έπρεπε να διαψευστούν ή να επιβεβαιωθούν - κυρίως από τις εισηγμένες στο Χ.Α. τράπεζες που αναφέρονται είτε ως ”στόχοι” εξαγορών ή συγχωνεύσεων είτε ως αναλαμβάνουσες τη σχετική πρωτοβουλία.

Εφόσον αυτό δεν γίνεται, αλλά, αντίθετα, η φημολογία ενθαρρύνεται με αναφορές περί ”στρατηγικών σχεδιασμών”, ”εκδηλώσεων ενδιαφέροντος” και ”προχωρημένων συζητήσεων”, είμαστε υποχρεωμένοι από την πλευρά μας ως Marfin Financial Group και εξ ονόματος των τραπεζών που ελέγχουμε να ανακοινώσουμε τα κάτωθι:

1. Παρά τη μεγάλη εκτίμησή μας για τη Διοίκηση και το προσωπικό της Τράπεζας Αττικής, ουδέποτε έχουμε εκδηλώσει ενδιαφέρον για απόκτηση μετοχών της και σε περίπτωση προκήρυξης διαγωνισμού για την περαιτέρω ιδιωτικοποίησή της δεν προτιθέμεθα να λάβουμε μέρος.

2. Ουδεμία συζήτηση έχουμε κάνει με τη Διοίκηση ή τους μετόχους της PROBANK ή οποιασδήποτε άλλης τράπεζας ανάλογου μεγέθους.

3. Λόγω των διαγραφομένων δύσκολων συνθηκών της αγοράς κατά την επόμενη διετία πιστεύουμε ότι η οποιαδήποτε συγκέντρωση δυνάμεων στον τραπεζικό χώρο θα είχε λογική να γίνει κυρίως με πόλους συσπείρωσης τις μεγάλες τράπεζες και υπό την προϋπόθεση αλληλοσυμπλήρωσης και όχι επικάλυψης εργασιών, εφόσον επιπρόσθετα θα υπάρχουν δυνατότητες συνεργειών και οικονομιών κλίμακος.

Ως προς τη Marfin Financial Group, τα σχέδια του Ομίλου πρόκειται να ανακοινωθούν επισήμως στην επικείμενη γενική συνέλευση των μετόχων μας και δεν συμπεριλαμβάνουν εξαγορές, συγχωνεύσεις ή άλλες συμπράξεις στο χώρο των ”μικρομεσαίων” τραπεζών”, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v