Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Σε καλό δρόμο οι συζητήσεις με τράπεζες

Αναφερόμενος στην επιτυχία που είχαν τα νέα πακέτα σταθερής τηλεφωνίας που λανσάρισε πρόσφατα στην αγορά ο ΟΤΕ ο κ. Τσαμάζ σημείωσε πως τα νέα πακέτα είχαν πολύ θετική υποδοχή.

  • της Μάρως Τσαντήλα
ΟΤΕ: Σε καλό δρόμο οι συζητήσεις με τράπεζες
Αισιόδοξος ότι το επόμενο διάστημα ο ΟΤΕ θα έχει ανακοινώσει θετικές εξελίξεις στο θέμα της αναχρηματοδότησης του δανεισμού του εμφανίστηκε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου κ. Μιχάλης Τσαμάζ κατά την τηλεδιάσκεψη για τον σχολιασμό των οικονομικών αποτελεσμάτων του β’ τριμήνου 2012.

Με δεδομένο ότι οι συζητήσεις τις τράπεζες συνεχίζονται ο κ. Τσαμάζ περιορίστηκε να πει ότι βρίσκονται σε καλό στάδιο, ωστόσο απέφυγε να δώσει λεπτομέρειες στις ερωτήσεις των αναλυτών που κατά κύριο λόγο περιστράφηκαν γύρω από το θέμα της αναχρηματοδότησης του δανεισμού που, μετά την μείωση κατά 150 εκατομμύρια ευρώ στο προηγούμενο τρίμηνο, διαμορφώνεται πλέον στα 3,2 δισ. ευρώ.

Μεταξύ άλλων ο κ. Τσαμάζ σημείωσε ότι οι συζητήσεις με τις τράπεζες είχαν σταματήσει για ένα διάστημα, λόγω των εκλογών, και ξεκίνησαν ξανά από τις αρχές Ιουλίου. Είμαστε σε συζητήσεις με ελληνικές και ξένες τράπεζες και δουλεύουμε διάφορα σενάρια. Η προσέγγισή μας είναι πειθαρχημένη και λαμβάνει υπόψη όλες τις καταστάσεις, ανέφερε.

Αναφερόμενος στην επιτυχία που είχαν τα νέα πακέτα σταθερής τηλεφωνίας που λανσάρισε πρόσφατα στην αγορά ο ΟΤΕ ο κ. Τσαμάζ σημείωσε πως παρότι η κοστολογική διαφορά του ΟΤΕ με τους ανταγωνιστές του παραμένει εν τούτοις τα νέα πακέτα είχαν πολύ θετική υποδοχή γεγονός που αποδίδεται από την μία στο ισχυρό όνομα του ΟΤΕ αλλά και στην βελτίωση της εξυπηρέτησης πελατών που είχε σημειωθεί.

Συνεχή βελτίωση παρουσιάζουν οι επιδόσεις του ΟΤΕ και στον τομέα των τηλεοπτικών υπηρεσιών καθώς, όπως τονίστηκε στην τηλεδιάσκεψη, στο δεύτερο τρίμηνο του 2012 οι νέοι συνδρομητές ανήλθαν σε 13.000 ενώ μόνο κατά τον μήνα Ιούλιο προστέθηκαν 6.000 νέοι συνδρομητές, κάτι που αποδεικνύει την δυναμική της υπηρεσίας που βελτιώνει συνεχώς το περιεχόμενό της.

Για το θέμα του VDSL από την πλευρά της διοίκησης του ΟΤΕ τονίστηκε ότι ο Οργανισμός εξακολουθεί να βρίσκεται σε αναμονή των τιμών από τον ρυθμιστή προκειμένου να δώσει υπηρεσίες. Απαντώντας στο σχόλιο αναλυτή ότι η στις Βρυξέλλες αρχίζουν και ακούγονται για την ρύθμιση στην Ελλάδα ο Εκτελεστικός Γενικός Διευθυντής του ομίλου ΟΤΕ κ. Ζαχαρίας Πιπερίδης σημείωσε ότι τις φωνές αυτές δεν τις ακούει ο ρυθμιστής.

Σε ότι αφορά το θέμα της πώλησης του Hellas Sat αναφέρθηκε ότι αυτή θα γίνει ως τις αρχές του επόμενου έτους χωρίς όμως να μπορεί να καθοριστεί επακριβώς πότε θα γίνει αυτό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v