Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βουλγαρία ”βλέπει” η Εθνική Ασφαλιστική (update)

Μετά τη Ρουμανία και την Κύπρο, η Εθνική Ασφαλιστική θα ανοιχτεί και στη Βουλγαρία με τη λειτουργία δύο εταιριών (μία ζωής και μία γενικών ασφαλίσεων) μέσα στο 2005, είπε ο πρόεδρος του ομίλου της Εθνικής, κ. Τ. Αράπογλου.

Βουλγαρία ”βλέπει” η Εθνική Ασφαλιστική (update)
του Γιώργου Μαντέλα

Μετά τη Ρουμανία και την Κύπρο, η Εθνική Ασφαλιστική θα ανοιχτεί και στη Βουλγαρία με τη λειτουργία δύο εταιριών (μία ζωής και μία γενικών ασφαλίσεων) μέσα στο 2005.

”Στόχος μας είναι να στηρίξουμε την εταιρία με κάθε τρόπο για δύο λόγους: Γιατί κάναμε επενδύσεις, αλλά και επειδή ξέρουμε ότι μπορεί να αποδώσει πολλά”, δήλωσε πριν από λίγο ο πρόεδρος του ομίλου της Εθνικής, κ. Τ. Αράπογλου, κατά τη διάρκεια της Γ.Σ. της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Έκανε γνωστό επίσης ότι έχει σχεδιαστεί συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, μέσα στο οποίο θα πρέπει να αποδώσει το πρόγραμμα της ανάπτυξης του Bank Assurance και, όπως εκτίμησε, τα αποτελέσματά του θα φανούν μέσα στο α΄ εξάμηνο του 2005.

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Ασφαλιστικής, Δούκας Παλαιολόγος, τόνισε ότι δύο είναι τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η εταιρία.

Το πρώτο έχει να κάνει με τον χαμηλό ρυθμό ανάπτυξης των οργανικών εσόδων της και το δεύτερο με το πολύ υψηλό κόστος λειτουργίας.

Για να αντιμετωπιστούν αυτά τα προβλήματα, ο κ. Παλαιολόγος είπε ότι θα αναπτυχθεί το retail της Εθνικής Ασφαλιστικής στα κομμάτια του αυτοκινήτου, του σπιτιού, της ασφάλειας ζωής και της νοσοκομειακής ασφάλισης, με νέα προϊόντα και υπηρεσίες, αλλά και με την αξιοποίηση των δυνατοτήτων της μητρικής τράπεζας.

Επίσης, είπε ότι καταρτίζεται νέος κανονισμός πωλήσεων, ενώ ολοκληρώθηκε η εθελούσια έξοδος, μέσω της οποίας έφυγαν από την εταιρία 225 άτομα. Προανήγγειλε ακόμη ότι δεν θα ανανεωθούν οι συμβάσεις των 155 ενοικιαζόμενων εργαζομένων.

Στη θέση των περίπου 300 που θα φύγουν, θα προσληφθούν άλλοι, οι οποίοι όμως σε καμία περίπτωση δεν θα ξεπερνούν τους 200.

Τέλος, προανήγγειλε τη δημιουργία ισχυρών υποκαταστημάτων από πλευράς αρμοδιοτήτων σε 5-6 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, καθώς και τη λειτουργία νέων γραφείων διοίκησης από τον Ιούλιο στη Λ. Συγγρού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v