Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Εμμένει για έξοδο 6.200 ο Π. Βουρλούμης (upd)

Στο γνωστό σχέδιο για εθελουσία έξοδο έως και 6.200 υπαλλήλων εμμένει ο κ. Βουρλούμης, ο οποίος παρουσίασε πριν από λίγο στο Προεδρείο της ΟΜΕ- ΟΤΕ τη γραπτή πρότασή του αναφορικά με το θέμα, θέτοντας έτσι νέες βάσεις ώστε να ξεκινήσει διάλογος για την επίλυση των εκκρεμών ζητημάτων.

ΟΤΕ: Εμμένει για έξοδο 6.200 ο Π. Βουρλούμης (upd)
του Σταμάτη Ζαχαρού

Εμμένοντας στο γνωστό σχέδιο για εθελουσία έξοδο έως και 6.200 υπαλλήλων ο κ. Βουρλούμης παρουσίασε πριν από λίγο στο Προεδρείο της ΟΜΕ- ΟΤΕ τη γραπτή πρότασή του (έστω ένα προσχέδιο αυτής) αναφορικά με το θέμα, θέτοντας έτσι νέες βάσεις ώστε να ξεκινήσει διάλογος για την επίλυση του θέματος.

Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στους εργαζόμενους, το σχέδιο προβλέπει εθελουσία έξοδο, αναγνωρίζοντας πλασματική προϋπηρεσία επτά ή οκτώ ετών, γεγονός που διαμορφώνει το πλήθος όσων έχουν το συγκεκριμένο δικαίωμα σε 6.200.

Ο κ. Βουρλούμης ξεκαθάρισε επίσης ότι ο ΟΤΕ αναλαμβάνει το κόστος, γεγονός όμως που τίθεται υπό αίρεση, καθώς ως γνωστόν το κράτος έχει νομοθετήσει στο παρελθόν και καλύπτει τα ελλείμματα του ΤΑΠ- ΟΤΕ.

Οι εργαζόμενοι πάντως αναφέρεουν ότι στα προηγούμενα προγράμματα υπήρξη συμμετοχή περίπου 70%, που αναμένεται να ισχύσει και τώρα.

Ο διάλογος θα ξεκινήσει την επόμενη Δευτέρα, οπότε και ο κ. Βουρλούμης θα στείλει συμπληρωματικά στοιχεία στο σωματείο των εργαζομένων.

Θέματα που θα απασχολήσουν τις δύο πλευρές είναι το ύψος του bonus που θα δοθεί σε κάθε εργαζόμενο για την αποχώρησή του, το ποσοστό των εισφορών που θα καλύψει ο οργανισμός προς τα ταμεία, αλλά και τον προσδιορισμό των ατόμων που θα προσληφθούν στον ΟΤΕ, γεγονός που οι εργαζόμενοι θέτουν ως βασική προϋπόθεση για τη συμφωνία τους, ενώ υπό αίρεση τίθεται και το θέμα του γενικού κανονισμού προσωπικού που αφορά την μονιμότητα των νέων υπαλλήλων του Οργανισμού.

Επιπλέον, ο Π. Βουρλούμης, σύμφωνα με επιστολή προς το προεδρείο των εργαζομένων του ΟΤΕ, εκτιμά ότι για τη χρήση του 2004, οι ζημιές του Οργανισμού θα διαμορφωθούν στα 70 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με το ίδιο κείμενο, ο επικεφαλής του ΟΤΕ υποστηρίζει ότι η μετοχή του Οργανισμού τις τελευταίες ημέρες έχει καταγράψει άνοδο 30%, εν μέσω αισιοδοξίας για το πρόγραμμα της εθελουσίας εξόδου.

Ωστόσο, υποστηρίζει ο ίδιος, εάν το πρόγραμμα δεν πραγματοποιηθεί, ελοχεύει κίνδυνος κατάρρευσης της μετοχής του ΟΤΕ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v