Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Νέα κόντρα με Tellas λόγω εγγυητικών

Νέα κόντρα μεταξύ του ΟΤΕ και της Tellas δημιουργήθηκε με αφορμή το αίτημα του Οργανισμού για λήξη εγγυητικών επιστολών από τους παρόχους με τους οποίους έχει υπογράψει συμβάσεις.

ΟΤΕ: Νέα κόντρα με Tellas λόγω εγγυητικών
του Σταμάτη Ζαχαρού

Νέα κόντρα μεταξύ του ΟΤΕ και της Tellas δημιουργήθηκε με αφορμή το αίτημα του Οργανισμού για λήξη εγγυητικών επιστολών από τους παρόχους με τους οποίους έχει υπογράψει συμβάσεις.

Πιο συγκεκριμένα, η ΕΕΤΤ με απόφαση της ολομέλειας στις 23/12/2004, δίνει τη δυνατότητα στον ΟΤΕ να ζητήσει από τους παρόχους εγγυητικές επιστολές ίσες με το ύψος των τιμολογίων διασύνδεσης των τελευταίων 75 ημερών.

Γεγονός το οποίο προβλεπόταν από τη σύμβαση, χωρίς όμως να έχει οριστεί ο χρόνος, άρα και το ποσό.

Παρά το γεγονός ότι η απόφαση δεν έχει κοινοποιηθεί στον ΟΤΕ, αρκετές εταιρίες έχουν προχωρήσει σε έκδοση σχετικών επιστολών και τις έχουν υποβάλλει ακολούθως στον Οργανισμό.

Η Tellas από την πλευρά της, έλαβε σχετική εξώδικο επιστολή από τον ΟΤΕ με την οποία της ζητείται η καταβολή επιστολής. Η θυγατρική της ΔΕΗ όμως απάντησε επίσης με εξώδικο, αρνούμενη να καταβάλλει την επιστολή.

Στην επιχειρηματολογία της Tellas, αναφέρεται ότι ο ΟΤΕ δεν είναι σύννομος με τις συμβατικές υποχρεώσεις του απέναντι στους παρόχους, και ως εκ τούτου δεν δικαιούται να ζητεί εγγυητικές επιστολές.

Στελέχη της νομικής υπηρεσίας του ΟΤΕ πάντως, αναφέρουν ότι η εγγυητική επιστολή είναι ανεξάρτητη όποιων συμβατικών υποχρεώσεων, και αναμένουν την απόφαση της Επιτροπής προκειμένου να καθορίσουν τον τρόπο με τον οποίο θα αντιδράσουν.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, αναφέρουν ότι η Tellas δεν δικαιούται καμίας προνομιακής μεταχείρισης, και εφόσον η απόφαση της ΕΕΤΤ δίνει το δικαίωμα στον ΟΤΕ, θα προχωρήσει σε διακοπή των κυκλωμάτων της Tellas.

Γεγονός που αναμένεται να προκαλέσει εννοείται τη μέγιστη δυνατή βλάβη στην εταιρία.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κοινοποιηθεί η απόφαση της ΕΕΤΤ. Φαίνεται πάντως ιδιαίτερα δύσκολο να μην βρεθεί συμβιβαστική λύση, γεγονός όμως που δεν πρέπει να διαχωρίζεται από το ότι οι περισσότεροι από τους υπόλοιπους εναλλακτικούς παρόχους, έχουν συμφωνήσει να κινηθούν προς την κατεύθυνση καταβολής εγγυητικών επιστολών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v