Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intracom: Διευκρινίσεις προς ΧΑ για δημοσίευμα

Αναφορικά με δημοσίευμα του τύπου που έκανε λόγο για εκτιμήσεις της διοίκησης για τις χρήσεις 2004 -2005, καθώς και τους στόχους της διοίκησης, η Intracom απαντά με επιστολή της προς το ΧΑ, ότι αυτά περιλαμβάνονται στο εκδοθέν δελτίο τύπου από την ΕΘΕ, μετά την πραγματοποιηθείσα στις 21.12.2004 παρουσίαση της εταιρίας.

Intracom: Διευκρινίσεις προς ΧΑ για δημοσίευμα
Αναφορικά με δημοσίευμα του τύπου που έκανε λόγο για εκτιμήσεις της διοίκησης για τις χρήσεις 2004 -2005, καθώς και τους στόχους της διοίκησης, η Intracom απαντά με επιστολή της προς το ΧΑ, ότι αυτά περιλαμβάνονται στο εκδοθέν δελτίο τύπου από την ΕΘΕ, μετά την πραγματοποιηθείσα στις 21.12.2004 παρουσίαση της εταιρίας.

Η ερώτηση του ΧΑ αφορούσε συγκεκριμένο δημοσίευμα στην εφημερίδα ”Ναυτεμπορική” με ημερομηνία 22 Δεκεμβρίου 2004.

Σύμφωνα με την επιστολή, στην εν λόγω παρουσίαση αναφέρθηκε, η εκτίμηση της Διοίκησης του Ομίλου για τα οικονομικά μεγέθη της χρήσης 2004, είναι ότι ο κύκλος εργασιών για την ενοποιημένη οικονομική κατάσταση θα ανέλθει σε 625 εκατ. ευρώ , τα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) σε 118 εκατ. ευρώ και τα κέρδη προ φόρων σε 44 εκατ. ευρώ.

Για τη χρήση 2005, η Intracom προβλέπει ότι ο κύκλος εργασιών θα ανέλθει σε 640 εκατ. ευρώ, με το στόχο για το περιθώριο των καθαρών προ φόρων κερδών να αγγίζει το 10%, σαν αποτέλεσμα του περιορισμού των λειτουργικών δαπανών και της αναδιοργάνωσης του Ομίλου, ενώ για το 2007 στόχος της Intracom είναι ο κύκλος εργασιών του Ομίλου να ανέλθει σε 1 δισ. ευρώ.

Οπως τονίζεται στην επιστολή, ο στόχος αυτός θα επιτευχθεί και μέσω εξαγορών, κυρίως σε αγορές του εξωτερικού.

Στόχος της Intracom, σημειώνεται στην επιστολή, για την επόμενη τριετία είναι η σταδιακή αύξηση, τόσο του μεριδίου των υπηρεσιών στο 50%-60% του συνολικού κύκλου εργασιών, όσο και των πωλήσεων στο εξωτερικό στο 55%-60% του συνολικού κύκλου εργασιών.

Πλέον των ανωτέρω, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Intracom υπογράμμισε στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών ότι ”Η Intracom είναι η μοναδική ελληνική εταιρία στο χώρο της τεχνολογίας με πραγματικά διεθνή χαρακτήρα. Οι πωλήσεις της στο εξωτερικό αντιπροσωπεύουν για το έτος 2004, το 45% του τζίρου και φέρνουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της Intracom σε 50 χώρες σε όλον τον κόσμο. Ο διεθνής προσανατολισμός της εταιρίας περιλαμβάνει τη ΝΑ Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, και τη Βόρεια Αφρική. Στόχος μας είναι σε μία τριετία ο Όμιλος Intracom να ξεπεράσει σε ετήσιες πωλήσεις το 1 δισ. ευρώ”.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Intracom τόνισε ακόμη ότι η εταιρία έχει έναν από τους ισχυρότερους ισολογισμούς ανάμεσα στις εταιρίες τεχνολογικής κατεύθυνσης που είναι εισηγμένες στο ελληνικό χρηματιστήριο, αλλά και συγκριτικά με ομοειδείς εταιρίες διεθνώς, και ότι επιτεύχθηκαν οι βασικοί στόχοι που τέθηκαν στις αρχές του 2004, συγκροτώντας έτσι μία ισχυρή αφετηρία ανάπτυξης.

Ο κ. Γ. Δεληγιάννης διευκρίνισε ότι με την ολοκλήρωση της εσωτερικής αναδιοργάνωσης, η Εταιρία αναπτύσσεται σε δύο τομείς προϊόντων (Τηλεπικοινωνιακά Συστήματα και Αμυντικά Συστήματα) και έναν τομέα υπηρεσιών (Services & Operations), όπως αυτοί ανακοινώθηκαν κατά την τελευταία Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρίας.

Επιπλέον, δήλωσε ότι ”Η ανάπτυξη των χωρών της περιοχής μας είναι για την Intracom, η μεγάλη ευκαιρία. Η συνολική αγορά πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών στις χώρες που μας ενδιαφέρουν ανέρχεται σε ευρώ 85 δις και προβλέπεται να φτάσει τα 150 δισ. ευρώ σε μία πενταετία. Για την κατάκτηση ηγετικού μεριδίου σε αυτή τη μεγάλη αγορά, η Intracom έχει ήδη θέσει τις βάσεις. Με τις θυγατρικές της σε 14 χώρες, την ανάδειξή της σε έναν από τους τρεις μεγαλύτερους προμηθευτές συστημάτων πληροφορικής για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τους Ευρωπαϊκούς Οργανισμούς και με την τεχνολογική της εξειδίκευση στη σύγκλιση τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής”.

Καταλήγοντας, διευκρινίζεται ότι όλα τα ως άνω αναφερόμενα στοιχεία έχουν περιληφθεί στο εκδοθέν από την Ένωση Θεσμικών Επενδυτών σχετικό Δελτίο Τύπου.”



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v