Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συμφωνία Intracom - Raytheon για πύραυλο Maveric

Συμφωνία με την Raytheon Missile Systems για την παραγωγή ηλεκτρονικών μονάδων του πυραύλου αέρος - εδάφους Maveric, ύψους 3,91 εκατ. δολ. υπέγραψε η Intracom. Η σύμβαση θα ολοκληρωθεί εντός 1 έτους.

Συμφωνία Intracom - Raytheon για πύραυλο Maveric
Την 20η Μαΐου 2002, η INTRACOM υπέγραψε συμφωνία με την RAYTHEON MISSILE SYSTEMS για την παραγωγή ηλεκτρονικών μονάδων του πυραύλου MAVERICK. O MAVERICK είναι ένας σύγχρονος πύραυλος αέρος - εδάφους που χρησιμοποιείται από μαχητικά αεροσκάφη.

Η σχετική σύμβαση είναι ύψους 3,91 εκατ. δολαρίων και προβλέπει την κατασκευή και τελικό έλεγχο των ηλεκτρονικών μονάδων στις εγκαταστάσεις της INTRACOM. Οπως ανακοίνωσε η ελληνική εταιρία η υποδομή, η εμπειρία και οι τεχνικές δυνατότητες της INTRACOM δίνουν την δυνατότητα για την κατασκευή των εν λόγω συστημάτων στις εγκαταστάσεις της στην Ελλάδα.

Η σύμβαση θα ολοκληρωθεί εντός ενός έτους και επεκτείνει την καλή συνεργασία των δύο εταιρειών στο χώρο της Άμυνας. Η INTRACOM και η RAYTHEON ήδη συνεργάζονται επιτυχώς σε προγράμματα του Πολεμικής Αεροπορίας, όπως το πρόγραμμα παραγωγής του Αντιαεροπορικού Συστήματος Μεγάλου Βεληνεκούς (PATRIOT), σε προγράμματα του Στρατού Ξηράς όπως το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού του αντιαεροπορικού συστήματος HAWK και για λογαριασμό του Πολεμικού Ναυτικού, στο πρόγραμμα ανάπτυξης και παραγωγής του πυραύλου Evolved Sea Sparrow Missile (ESSM).

Οπως επισημαίνει η εταιρία σε ανακοίνωσή της, η εν λόγω προμήθεια προστίθεται στην ήδη πολύ σημαντική δραστηριότητα της INTRACOM στο χώρο των ηλεκτρονικών για πυραυλικά συστήματα. Η εταιρία, μέσω της συμμετοχής της σε πολυεθνικά προγράμματα ανάπτυξης νέων πυραυλικών συστημάτων (IRIS-T, ESSM), έχει αναπτύξει και κατασκευάζει κύρια ηλεκτρονικά υποσυστήματα όπως τηλεμετρίες, τροφοδοτικές διατάξεις και αυτόματους σταθμούς ελέγχου πεδίου. Τα εν λόγω προϊόντα ενσωματώνουν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και συμπεριλαμβάνονται στα πλέον εξελιγμένα συστήματα του είδους διεθνώς, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v