Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΠΕ: Προσφορές για Πατραϊκό κόλπο και Ιωάννινα

H Ελληνικά Πετρέλαια συνέπραξε ως διαχειριστής (33,3%) σε διεθνή κοινοπραξία πετρελαϊκών εταιρειών με την Edison International SpA (33.3%) και την Melrose Resources Plc (33.3%).

ΕΛΠΕ: Προσφορές για Πατραϊκό κόλπο και Ιωάννινα
H "Ελληνικά Πετρέλαια" συνέπραξε ως διαχειριστής (33,3%) σε διεθνή κοινοπραξία πετρελαϊκών εταιρειών με την Edison International SpA (33.3%) και την Melrose Resources Plc (33.3%).

Η κοινοπραξία υπέβαλλε προσφορές για τη θαλάσσια περιοχή του Πατραϊκού κόλπου και την περιοχή των Ιωαννίνων, στο πλαίσιο του διεθνούς διαγωνισμού open door που είχε προκηρύξει το ΥΠΕΚΑ.

Η εταιρεία Edison International SpA, με 80 συμμετοχές σε παραχωρήσεις έρευνας και παραγωγής στην Ιταλία, Αίγυπτο, Κροατία, Αλγερία, Νορβηγία, Ηνωμ. Βασίλειο, Ακτή Ελεφαντοστού και αλλού, κατέχει επιβεβαιωμένα αποθέματα περίπου 340 εκατ. βαρ. ισοδύναμου πετρελαίου και η ημερήσια παραγωγή της ανέρχεται σε 45 χιλ. βαρ. ισοδύναμου πετρελαίου.

Η εταιρεία Melrose Resources Plc, με έδρα τη Σκωτία, δραστηριοποιείται αποκλειστικά στην έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων. Οι παραγωγικές της δραστηριότητες προέρχονται από 16 παραχωρήσεις στη Βουλγαρία, Αίγυπτο, Ρουμανία, Γαλλία και ΗΠΑ, με παραγωγή περίπου 28 χιλ. βαρ. ισοδύναμου πετρελαίου ημερησίως και επιβεβαιωμένα και πιθανά αποθέματα υδρογονανθράκων περίπου 520 εκατ. βαρ. ισοδύναμου πετρελαίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v