Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

MIG: Πώληση θυγατρικών προς $25,2 εκατ.

Η MIG ανακοίνωσε ότι υπογράφηκε οριστική συμφωνία για την πώληση των θυγατρικών εταιρειών MIG Aviation UK και MIG Aviation 3 στη Nordic Aviation Company (NAC). Στα 25,2 εκατ. δολ. το καθαρό τίμημα σε μετρητά.

MIG: Πώληση θυγατρικών προς $25,2 εκατ.
Η MIG ανακοίνωσε ότι υπογράφηκε οριστική συμφωνία για την πώληση των θυγατρικών εταιρειών MIG Aviation UK και MIG Aviation 3 στη Nordic Aviation Company (NAC).

Οι εταιρείες αυτές είναι οι ιδιοκτήτριες του στόλου αεροσκαφών Bombardier της Olympic Air, που αποτελείται από 10 αεροσκάφη τύπου Q-400 και 4 αεροσκάφη Dash 8-100.

Το καθαρό τίμημα σε μετρητά από τη συναλλαγή για τη MIG είναι $25,2 εκατ. και προκύπτει ισόποση ενίσχυση ρευστότητας στη μητρική και σε επίπεδο ομίλου, ενώ ως αποτέλεσμα της πώλησης θα διαμορφωθούν ζημίες περίπου €7 εκατ. για τη μητρική και €6 εκατ. για τον όμιλο.

Η συναλλαγή περιλαμβάνει την επαναμίσθωση των αεροσκαφών από την NAC στην Olympic Air για περίοδο 11 ετών με όρους αγοράς.

Αποτέλεσμα της μεταβίβασης είναι η μείωση δανεισμού σε επίπεδο ομίλου κατά $131,6 εκατ. Ωστόσο, εξαιτίας της λογιστικής απεικόνισης των μισθωμάτων αεροσκαφών ως συμβάσεων χρηματοδοτικής μίσθωσης, ποσό $162,6 εκατ. θα εμφανίζεται στις οικονομικές καταστάσεις του ομίλου ως μακροχρόνια υποχρέωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v