Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σάλλας: Οι τράπεζες επέδειξαν αντοχές

"Το μεγάλο στοίχημα για τις τράπεζες και την ελληνική οικονομία είναι η χώρα να σταθεροποιηθεί και να αντεπεξέλθει στις κρίσιμες συνθήκες που κυριαρχούν", δήλωσε ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς Μ. Σάλλας.

Σάλλας: Οι τράπεζες επέδειξαν αντοχές
«Το μεγάλο στοίχημα για τις τράπεζες και την ελληνική οικονομία είναι η χώρα να σταθεροποιηθεί και να αντεπεξέλθει στις κρίσιμες συνθήκες που κυριαρχούν. Χρειάζεται συνεργασία όλων των δημιουργικών δυνάμεων του τόπου ώστε η Ελλάδα να βγει με επιτυχία από την κρίση.

Δεν υπάρχει εύκολος δρόμος, ωστόσο η κρίση αυτή αποτελεί μια ευκαιρία για ολική ανασυγκρότηση της οικονομίας και της χώρας και για δικαιότερη κοινωνική δικαιοσύνη. Πρέπει να φύγουμε προς τα μπρος και να ξεπεράσουμε τις στρεβλώσεις του παρελθόντος». Αυτά τόνισε κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης των μετόχων ο πρόεδρος του ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλης Σάλλας.

Σε ό,τι αφορά τα πεπραγμένα έως σήμερα, υποστήριξε ότι «οι διαρθρωτικές αλλαγές, η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου και οι αποκρατικοποιήσεις δυστυχώς δεν προχώρησαν με βάση τον αρχικό σχεδιασμό».

Σχετικά με τον ρόλο της Τράπεζας Πειραιώς, επισήμανε ότι «η διοίκηση είναι έτοιμη να προσφέρει στη χώρα, στις επιχειρήσεις και στα νοικοκυριά».

Τράπεζες

Σχολιάζοντας την κατάσταση των ελληνικών τραπεζών, είπε ότι αυτές δοκιμάστηκαν, ωστόσο επιδεικνύουν αντοχές και έχουν πάντα στην κορυφή της ατζέντας τη στήριξη των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών, παρά τις αντίξοες συνθήκες και την ύφεση που μαστίζει την ελληνική οικονομία.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Σταύρος Λεκκάκος, είπε ότι «το ζητούμενο πλέον για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα αλλά και για την ελληνική οικονομία είναι η σταθεροποίηση». Ακόμα περιέγραψε ότι οι επισφάλειες στο α΄ τρίμηνο του 2012 διαμορφώθηκαν στο 18,5% και το PSI κόστισε στις ελληνικές τράπεζες 24,5 δισ. ευρώ.

Αναφερόμενος στη μελέτη της BlackRock είπε ότι, παρά τα περί του αντιθέτου λεχθέντα, το πόρισμα της ελεγκτικής εταιρείας κατέδειξε πως η ποιότητα των δανείων των ελληνικών τραπεζών με βάση τα δεδομένα που επικρατούν στην ελληνική αγορά είναι ικανοποιητική και το αποτέλεσμα είναι σε κάθε περίπτωση διαχειρίσιμο.

Πολιτική σταθερότητα

«Η πολιτική σταθερότητα που φαίνεται να αποκτά η χώρα με τον σχηματισμό κυβέρνησης μας επιτρέπει να αισιοδοξούμε ότι σταδιακά θα αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη. Η εξέλιξη αυτή, σε συνδυασμό με την επικείμενη ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, η οποία πρέπει να έχει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή των ιδιωτών, αλλά και η ανάγκη λήψης μέτρων επαναπατρισμού των καταθέσεων καθώς επίσης και η αξιοποίηση των πόρων με κοινοτικά κονδύλια θα βοηθήσουν τη χώρα να ξεφύγει από τον φαύλο κύκλο της ύφεσης.

Η Τράπεζα Πειραιώς παρακολουθεί τις εξελίξεις και είναι έτοιμη να διαδραμματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανασύνταξη της οικονομίας», κατέληξε ο κ. Λεκκάκος.

----Συγκρότηση ΔΣ σε Σώμα

Η Τράπεζα Πειραιώς ανακοινώνει ότι συγκροτήθηκε σε Σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο που εξελέγη κατά την Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της που πραγματοποιήθηκε την 29.06.2012, ορίζοντας τα Εκτελεστικά και Μη Εκτελεστικά μέλη του σύμφωνα με το Ν. 3016/2002, ως εξής:

-Μιχαήλ Σάλλας του Γεωργίου, Πρόεδρος Δ.Σ.
Μη Εκτελεστικό Μέλος
Μη Εκτελεστικοί Αντιπρόεδροι
-Ιάκωβος Γεωργάνας του Γεωργίου,
Α΄ Αντιπρόεδρος
-Παναγιώτης Ρουμελιώτης του Βασιλείου
Εκτελεστικά Μέλη
-Σταύρος Λεκκάκος του Μιχαήλ,
Διευθύνων Σύμβουλος & C.E.O.
-Αλέξανδρος Μάνος του Στεφάνου,
Διευθύνων Σύμβουλος
-Χριστόδουλος Αντωνιάδης του Γεωργίου, Αναπληρωτής
Διευθύνων Σύμβουλος
-Ηλίας Μίλης του
Δημητρίου, Αναπληρωτής
Διευθύνων Σύμβουλος
-Σπυρίδων Παπασπύρου του Αθανασίου, Αναπληρωτής
Διευθύνων Σύμβουλος
Μη Εκτελεστικά Μέλη

-Γεώργιος Αλεξανδρίδης του Παράσχου, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος
-Χαρίκλεια Απαλαγάκη του Ανδρέα, Μη Εκτελεστικό Μέλος
-Ευτύχιος Βασιλάκης του Θεόδωρου, Μη Εκτελεστικό Μέλος
-Στυλιανός Γκολέμης του
Δημητρίου, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος
-Θεόδωρος Μυλωνάς του Παύλου, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος
-Βασίλειος Φουρλής του Στυλιανού, Μη Εκτελεστικό Μέλος
-Jiri Smejc, του Jiri , Μη Εκτελεστικό Μέλος
-Konstantin Yanakov, του Periklis Μη Εκτελεστικό Μέλος

Εκπρόσωπος Ελληνικού Δημοσίου
-Αθανάσιος Τσούμας του Ανδρέα

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v