Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Πρόστιμο 500.000 ευρώ επέβαλε η ΕΕΤΤ

Πρόστιμο ύψους 500.000 ευρώ επέβαλε στον ΟΤΕ η Ολομέλεια της ΕΕΤΤ, καθώς ο Οργανισμός δεν παραχώρησε κατά τον περσινό Δεκέμβριο τα απαιτούμενα στοιχεία προκειμένου να καθοριστούν τα τιμολόγια του 2004. Παράλληλα, εγκρίθηκε το σύνολο σχεδόν των νέων τιμολογίων του Οργανισμού.

ΟΤΕ: Πρόστιμο 500.000 ευρώ επέβαλε η ΕΕΤΤ
του Σταμάτη Ζαχαρού

Πρόστιμο ύψους 500.000 ευρώ επέβαλε στον ΟΤΕ η Ολομέλεια της ΕΕΤΤ, καθώς ο Οργανισμός δεν παραχώρησε κατά τον περσινό Δεκέμβριο τα απαιτούμενα στοιχεία προκειμένου να καθοριστούν τα τιμολόγια του 2004.

Εξάλλου, κατά την ίδια σύσκεψη της Ολομέλειας εγκρίθηκε σχεδόν το σύνολο των νέων τιμολογίων που πρότεινε ο ΟΤΕ.

Πιο συγκεκριμένα, ενέκρινε την αύξηση του παγίου, τις μειώσεις σε αστικές και υπεραστικές κλήσεις, μέσω των πακέτων ”ΟΤΕπιλογές” τη μείωση των διεθνών κλήσεων, αλλά και τη μείωση του τέλους για κλήση από σταθερό σε κινητό τηλέφωνο από 0,04 ευρώ σε 0,034 ευρώ.

Αντίθετα η Ολομέλεια της Επιτροπής δεν ενέκρινε τα πακέτα ”ΟΤΕπιχειρώ” και ”ΟΤΕπιχειρώ plus”, ζητώντας επιπρόσθετα στοιχεία για να διαπιστωθεί εάν υφίσταται συμπίεση τιμών (price squeezing) που θα μπορούσε να βλάψει τον ανταγωνισμό.

* Απόφαση της ΕΕΤΤ σχετικά με τα προτεινόμενα τιμολόγια του ΟΤΕ

Η Ολομέλεια της ΕΕΤΤ στην τελευταία συνεδρίαση της (30-12-2004) αποφάσισε την δυνατότητα εφαρμογής των προτεινόμενων τιμολογίων από τον ΟΤΕ όσον αφορά τα κατωτέρω:

* Η χρέωση αστικής και υπεραστικής τηλεφωνίας παραμένει αμετάβλητη ως έχει σήμερα.

* Την δυνατότητα εφαρμογής της πρότασης του σχετικά με την τιμή του μηνιαίου παγίου PSTN ίση με 11,40 ευρώ και την τιμή του μηνιαίου παγίου ISDN - BRA ίση με 14,90 ευρώ.

Στην περίπτωση της Μεριζόμενης Πρόσβασης, τα ανωτέρω μηνιαία πάγια για τις συνδέσεις PSTN και ISDN- BRA διαμορφώνονται σε 9,43 ευρώ και 13,49 ευρώ, αντίστοιχα.

Η ΕΕΤΤ όρισε το τέλος παρακράτησης κλήσεων που εκκινούν από το δίκτυο του ΟΤΕ προς κινητά δίκτυα σε 3,40 ευρώλεπτά / το λεπτό, με χρέωση ανά δευτερόλεπτο και ελάχιστη χρέωση: 30 δευτερόλεπτα.

Επίσης σύμφωνα με την απόφαση της ΕΕΤΤ ο ΟΤΕ δύναται να εφαρμόσει τα οικονομικά προγράμματα ΟΤΕΠΙΛΟΓΕΣ, και ΟΤΕΠΙΛΟΓΕΣ ΔΩΡΕΑΝ ΧΡΟΝΟΣ ΟΜΙΛΙΑΣ καθώς και τις εκπτώσεις που αφορούν τους συνδρομητές που είναι συνταξιούχοι ηλικίας μεγαλύτερης των 65 ετών ύψους μέχρι 1 ευρώ ανά μήνα για τις αστικές κλήσεις και μέχρι 0,5 ευρώ ανά μήνα για τις υπεραστικές κλήσεις.

Επειδή ο ΟΤΕ δεν προσκόμισε στοιχεία που αφορούν τους εταιρικούς πελάτες του, η ΕΕΤΤ επιφυλάχθηκε για τη λήψη αποφάσεως ως προς τη δυνατότητα εφαρμογής των οικονομικών προγραμμάτων ΟΤΕΠΙΧΕΙΡΩ και ΟΤΕΠΙΧΕΙΡΩ PLUS μέχρι τη λήψη απόφασης επί της ακρόασης των ασφαλιστικών μέτρων, που διεξήχθη χθες 29.12.2004.

Ακόμη, η ΕΕΤΤ θεωρεί ότι ο ΟΤΕ δύναται να εφαρμόσει τις υποβληθείσες τιμές για τις υπό ρύθμιση υπηρεσίες Μισθωμένων Γραμμών Λιανικής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v