Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δάνειο με επιτόκιο έως 11,9% για τη ΔΕΗ

Η αδυναμία να δανειστεί από ξένες τράπεζες οδηγεί τη ΔΕΗ στην ανάγκη να συνάψει δάνειο ύψους 525 εκατ. ευρώ με πέντε ελληνικές τράπεζες.

Δάνειο με επιτόκιο έως 11,9% για τη ΔΕΗ
Η αδυναμία να δανειστεί από ξένες τράπεζες οδηγεί τη ΔΕΗ στην ανάγκη να συνάψει δάνειο ύψους 525 εκατ. ευρώ με πέντε ελληνικές τράπεζες. Πρόκειται για τις Alpha Bank, Eurobank, Πειραιώς, Εθνική Τράπεζα και Αγροτική.

Τα επιτόκια που καλείται να πληρώσει η ΔΕΗ είναι τσουχτερά καθώς ξεκινούν από λίγο πάνω από το 7% και φτάνουν μέχρι το 11,9%.

Η εταιρεία αντιμετωπίζει σημαντικό πρόβλημα εξαιτίας της μεγάλης έλλειψης ρευστότητας στην αγορά ενέργειας και το βαρίδι των ανεξόφλητων λογαριασμών ύψους περίπου 1,1 δισ. ευρώ. Μάλιστα σε μια απέλπιδα προσπάθεια να συγκεντρώσει έσοδα αποφάσισε την προηγούμενη εβδομάδα να αναθέσει σε εξειδικευμένη εταιρία - call center τη διαδικασία ενημέρωσης των πελατών που χρωστούν.

Όπως είχε υποστηρίξει ο κ. Ζερβός, στις αρχές της εβδομάδας, η ενεργειακή αγορά έτσι όπως είναι διαμορφωμένη νοσεί και θα πρέπει να βρεθούν τρόποι να αυξηθούν τα έσοδα της αγοράς μέσω είτε τιμολογίων είτε κατάργησης έκτακτων φόρων που έχουν επιβληθεί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v