Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μπαράζ παραιτήσεων και αλλαγών στην ΕΤΕ

Νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής ανέλαβε ο Αλ. Τουρκολιάς. Θα τον διαδεχτεί στην προεδρία ο Γ. Ζανιάς. Αναπληρωτής CEO ο Π. Χριστοδούλου. Όλες οι αλλαγές στον όμιλο.

Μπαράζ παραιτήσεων και αλλαγών στην ΕΤΕ
Σε μπαράζ εξελίχθηκαν οι παραιτήσεις και οι αλλαγές στον όμιλο της Εθνικής, επτά μόλις μέρες μετά τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης.

Τις ευρείες αλλαγές στην διοικητική ομάδα του ομίλου επικύρωσε το Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας με τον κ. Ζανιά να αναλαμβάνει τη θέση του προέδρου και τον κ. Αλ. Τουρκολιά τη θέση του διευθύνοντος Συμβούλου της Τράπεζας.

Το Δ. Σ της τράπεζας κατά τη σημερινή του συνεδρίαση εξέλεξε ως προσωρινό πρόεδρο τον κ. Αλέξανδρο Τουρκολιά μέχρι να παραιτηθεί από τη θέση του υπηρεσιακού υπουργού Οικονομικών και να εκλεγεί μέλος του Δ. Σ. της τράπεζας ο κ. Γ. Ζανιάς που θα αναλάβει τη θέση του προέδρου.

Ο κ. Τουρκολιάς εξελέγη νέος διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, μετά την παραίτηση Απ. Ταμβακάκη. Ο κ. Τουρκολιάς θα έχει, όπως ρητά αναφέρει η ανακοίνωση, μόνο έναν αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο, τον κ. Π. Χριστοδούλου, ως πρόσφατα Γενικό Διευθυντή Δραστηριοτήτων Εξωτερικού της Εθνικής.

Και αυτό γιατί ο κ. Θεόκλητος που ήταν ως πρόσφατα αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος υπέβαλε την παραίτησή του, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες το ίδιο έπραξε και ο κ. Άνθιμος Θωμόπουλος. Ο κ. Θωμόπουλος είναι πιθανόν παρά την παραίτησή του από τη θέση του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου να παραμείνει στην Εθνική, αναφέρουν κύκλοι του ομίλου, σημειώνοντας πάντως ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη τοποθέτηση επί του θέματος.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα το Euro2day είχε μεταδώσει ότι οι διοικητικές καραμπόλες και η αναβάθμιση του κ. Χριστοδούλου , προκαλούν την υποβολή παραίτησης και από τον αναπληρωτή CEO του ομίλου, Α. Θωμόπουλο.

Πέραν του κ. Χριστοδούλου αναβαθμίζεται και ο Γενικός Διευθυντής Εταιρικής Τραπεζικής της τράπεζας, κ. Δ. Δημόπουλος ο οποίος αναλαμβάνει τη θέση του επικεφαλής της Εθνικής Ασφαλιστικής που κατείχε ο κ. Θεόκλητος.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα είχε αποχωρήσει από την Εθνική και ο γενικός διευθυντής οικονομικών του ομίλου κ. Μαζαράκης.

Το πλήθος των παραιτήσεων αναμένεται να οδηγήσει σε σημαντικές ανακατατάξεις και μετεγγραφές προκειμένου να πληρωθούν κάποια από τα κενά.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της τράπεζας: "Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας, κατά τη σημερινή του συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε μετά την ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων, εξέλεξε στη θέση του παραιτηθέντος Προέδρου της Τράπεζας κ. Βασίλη Ράπανου ως νέο Πρόεδρο τον μέχρι σήμερα Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Αλέξανδρο Τουρκολιά. Στη θέση αυτή θα τον διαδεχθεί ο κ. Γεώργιος Ζανιάς, μετά την παραίτησή του από τη θέση του Υπηρεσιακού Υπουργού Οικονομικών, αφού προηγουμένως εκλεγεί μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας.

Στο Διοικητικό Συμβούλιο υπέβαλε σήμερα την παραίτησή του ο μέχρι σήμερα Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας κ. Απόστολος Ταμβακάκης και εξελέγη ως νέος Διευθύνων Σύμβουλος ο κ. Αλέξανδρος Τουρκολιάς.

Νέο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και μόνος Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος εξελέγη ο μέχρι σήμερα Γενικός Διευθυντής Δραστηριοτήτων Εξωτερικού της Τράπεζας κ. Πέτρος Χριστοδούλου.

Επίσης, υπέβαλε την παραίτησή του από μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και από τη θέση του Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου ο κ. Λεωνίδας Θεόκλητος.

Παράλληλα, ο κ. Απόστολος Ταμβακάκης παραιτήθηκε και από το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας ΑΣΤΗΡ ΠΑΛΑΣ ΑΞΕ, της οποίας ήταν Πρόεδρος, ενώ ο κ. Λεωνίδας Θεόκλητος παραιτήθηκε ταυτόχρονα από τις θέσεις που κατείχε ως Πρόεδρος της Εθνικής Ασφαλιστικής και ως Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΣΤΗΡ ΠΑΛΑΣ ΑΞΕ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του προς τα παραιτηθέντα μέλη του για το έργο που επιτέλεσαν στην Τράπεζα και στον Όμιλο της, σε ιδιαίτερα μάλιστα κρίσιμες περιόδους, και ευχήθηκε σε κάθε έναν προσωπικά ατομική και οικογενειακή υγεία κι επιτυχία στις επόμενες επαγγελματικές ενασχολήσεις τους".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v