Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κορρές: Σχέδια για διείσδυση στις διεθνείς αγορές

Στρατηγική με μεσοπρόθεσμο στόχο την περαιτέρω διείσδυση στις διεθνείς αγορές υλοποιεί η Κορρές, παρά τη λύση της συνεργασίας της με την Jοhnson & Jοhnson στην περιοχή της Λατινικής Αμερικής.

Κορρές: Σχέδια για διείσδυση στις διεθνείς αγορές
Στρατηγική με μεσοπρόθεσμο στόχο την περαιτέρω διείσδυση στις διεθνείς αγορές υλοποιεί η Κορρές, παρά τη λύση της συνεργασίας της με την Jοhnson & Jοhnson στην περιοχή της Λατινικής Αμερικής.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του προέδρου της εταιρίας κ. Γ. Κορρέ στο περιθώριο της τακτικής γενικής συνέλευσης της εταιρίας, ο στόχος σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα είναι το μεγαλύτερο μέρος του τζίρου να προέρχεται από το εξωτερικό».

Σήμερα το 65% των πωλήσεων του ομίλου πραγματοποιείται στην εσωτερική αγορά και το 35% διεθνώς, ποσοστό που εκτιμάται ότι ανατραπεί όσο προχωρούν τόσο οι διεθνείς συνεργασίες (π.χ. με την J&J) όσο και οι κινήσεις ενίσχυσης της παρουσίας της φίρμας στην Ευρώπη.

Ειδικότερα σε ότι αφορά τη συνεργασία με την J&J η διοίκηση του ομίλου ανέφερε πως η διακοπή συνεργασίας στη Λατινική Αμερική αποτελεί στρατηγική απόφαση του αμερικανικού πολυεθνικού κολοσσού, ενώ υπογραμμίστηκε ότι η Κορρές δεν βαρύνεται με την υποχρέωση επιστροφής αμοιβών royalties (προβλέπονταν 1,3 εκατ.δολάρια για τη Λατινική Αμερική).

Σύμφωνα πάντως με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου κ.Δ.Βιδάκη, η Κορρές έχει ήδη στοιχεία για την ανταπόκριση της φίρμας στις αγορές της Λατινικής Αμερικής, και διατηρεί στο πλάνο την ενεργοποίηση στη συγκεκριμένη περιοχή στο μέλλον, με νέα μορφή συνεργασίας.

Πέραν της παραπάνω ανατροπής τονίστηκε ότι η σχέση συνεργασίας με την J&J στη Βόρεια Αμερική προχωρά με ικανοποιητικούς ρυθμούς ενώ η διείσδυση της φίρμας στο δίκτυο Sephora, χαρακτηρίστηκε διαρκώς αυξανόμενη.

Πέραν των υπερατλαντικών δραστηριοτήτων, ο κ.Βιδάκης αναφέρθηκε στην στρατηγική ενδυνάμωσης της παρουσίας της φίρμας στην Ευρώπη και κυρίως σε Ισπανία, Γερμανία, Βρετανία, Ρωσία αλλά και στις Σκανδιναβικές χώρες. Ειδικότερα, ανέφερε ότι υπάρχουν σκέψεις για επενδύσεις μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου σε εταιρίες τοπικών συνεργατών, αλλά και η περαιτέρω διείσδυση σε Ρωσία και Σκανδιναβία.

Όσον αφορά τις επιδόσεις στο β’ τρίμηνο του έτους – παρά τις αντιξοότητες στην εσωτερική αγορά- οι πωλήσεις συνέχισαν να αυξάνουν. Επιπλέον, ο ρυθμός αύξησης των πωλήσεων στο εξωτερικό κινούνται σε διψήφιο νούμερο, με αποτέλεσμα στο α’ εξάμηνο του 2012 η εταιρία να εμφανίζει θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v