Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βαρδινογιάννης: Δεν έχουμε πρόβλημα κεφαλαίων

«Ότι καλό μπορούμε για τη χώρα μας θα το κάνουμε και όλοι πρέπει να το κάνουν αυτό, γιατί η χώρα μας έχει ανάγκη», δήλωσε ο κ. Βαρδής Βαρδινογιάννης, προσδιορίζοντας τη στάση που κρατά ο όμιλός του στην παρούσα συγκυρία

  • του Μιχάλη Καϊταντζίδη
Βαρδινογιάννης: Δεν έχουμε πρόβλημα κεφαλαίων
«Ότι καλό μπορούμε για τη χώρα μας θα το κάνουμε και όλοι πρέπει να το κάνουν αυτό, γιατί η χώρα μας έχει ανάγκη». Με αυτά τα λόγια ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Μοτορ Οιλ κ. Βαρδής Βαρδινογιάννης, προσδιόρισε τη στάση που κρατά ο όμιλός του στην παρούσα συγκυρία, μιλώντας κατά τη γενική συνέλευση μετόχων.

Απαντώντας σε ερωτήσεις των μετόχων για ενδεχόμενα προβλήματα από την στενότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος, ο κ. Βαρδινογιάννης δήλωσε ότι «Ως Μοτορ Οιλ έχουμε το σεβασμό και δεν έχουμε πρόβλημα να βρίσκουμε χρήματα για να δουλεύει η εταιρία, προς το παρόν».

Όσο για τις κεφαλαιακές ανάγκες της εταιρίας, τόνισε ότι αυτές αντιμετωπίζονται, παρά το γεγονός ότι απαιτούνται κεφάλαια της τάξης των 200 εκατομμυρίων δολαρίων για κάθε φορτίο αργού.

Σε ερωτήσεις για το πώς αντιμετωπίζει το εμπάργκο εισαγωγών αργού από το Ιράν, ο επικεφαλής του ομίλου είπε ότι αυτό αποτελεί διεθνή υπόθεση και ότι αυτή τη στιγμή το Ιράν έχει δυσκολία να διαθέσει στην αγορά την παραγωγή του. Σχολιάζοντας δε το γεγονός ότι αρκετά διυλιστήρια στην Ευρώπη έχουν κλείσει, ο κ. Βαρδινογιάννης είπε ότι αυτό είναι αποτέλεσμα της πτώσης της διεθνούς κατανάλωσης.

Τέλος, για τις εξελίξεις στην ηλεκτροπαραγωγή όπου η εταιρία δραστηριοποιείται από κοινού με τον όμιλο Μυτιληναίου, ο κ. Βαρδινογιάννης ανέφερε ότι η επένδυση έγινε επειδή η χώρα μας είναι ελλειμματική σε ηλεκτρική ενέργεια, σχολίασε ωστόσο ότι η ΔΕΗ αντιμετωπίζει προβλήματα και «μας χρεώνει πολύ περισσότερα».

Η γενική συνέλευση ενέκρινε τη διάθεση μερίσματος ύψους 0,4 ευρώ ανά μετοχή καθώς και την επιστροφή κεφαλαίου ύψους 10 εκατ. Ευρώ στους μετόχους, τον προσεχή Νοέμβριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v