Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Jumbo: Προβλέψεις διοίκησης για πωλήσεις και κέρδη

Αύξηση 12% προβλέπει η διοίκηση της Jumbo για τα κέρδη της εταιρικής χρήσης που λήγει στις 31 Ιουνίου 2004, για τα ερχόμενα 2-3 χρόνια αναμένει ετήσιο ρυθμό αύξησης 12-15%, ενώ αναβάλλει τα σχέδιά της για επέκταση σε Βουλγαρία και Ρουμανία. Πώς σχολιάζει η Σίγμα.

Jumbo: Προβλέψεις διοίκησης για πωλήσεις και κέρδη
Τους στόχους της για το σύνολο της εταιρικής χρήσης του 2005 (η οποία λήγει στις 31 Ιουνίου 2005) διατήρησε η διοίκηση της Jumbo, κατά τη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε με τη Σίγμα Securities.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή στο πρωινό report της με ημερομηνία 29 Δεκεμβρίου 2004, η διοίκηση της Jumbo επανέλαβε πως τόσο οι πωλήσεις όσο και τα κέρδη της χρήσης θα παρουσιάσουν αύξηση της τάξεως τουλάχιστον του 12%.

Η Σίγμα Securities επισημαίνει πως ο κυριότερος όγκος πωλήσεων της Jumbo πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου της χρήσης, καθώς ο τζίρος της συγκεκριμένης περιόδου αποτελεί το περίπου 60%-70% του ετήσιου συνολικού τζίρου.

Για τα ερχόμενα 2-3 χρόνια η διοίκηση της Jumbo προβλέπει ετήσιο ρυθμό αύξησης της τάξεως του 12%-15%, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης ανάπτυξης του δικτύου των καταστημάτων, ενώ σύμφωνα με τη Σίγμα Securities η εταιρία αναβάλλει τα σχέδιά της για επέκταση σε Βουλγαρία και Ρουμανία για μετά το 2006.

Επίσης, η χρηματιστηριακή αναφέρει πως η μετοχή της Jumbo διαπραγματεύεται ”ελκυστικά” 9,4 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2005 (με βάση τις προβλέψεις της διοίκησης για ”συντηρητική” αύξηση της τάξεως του 12% στα κέρδη, επισημαίνει η Σίγμα).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v