Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΥΔΑΠ: Επίκειται η αξιολόγηση του πορίσματος

Επίκειται τόσο η αξιολόγηση των επιπτώσεων του πρόσφατου πορίσματος των ορκωτών λογιστών στα μεγέθη της εταιρίας όσο η λογιστική αντιμετώπιση των απαιτήσεων και των επιχορηγήσεων από το Ελληνικό Δημόσιο, αναφέρει σε επιστολή της προς το ΧΑ η ΕΥΔΑΠ.

ΕΥΔΑΠ: Επίκειται η αξιολόγηση του πορίσματος
Επίκειται τόσο η αξιολόγηση των επιπτώσεων του πρόσφατου πορίσματος των ορκωτών λογιστών στα μεγέθη της εταιρίας όσο η λογιστική αντιμετώπιση των απαιτήσεων και των επιχορηγήσεων από το Ελληνικό Δημόσιο, αναφέρει σε επιστολή της προς το ΧΑ η ΕΥΔΑΠ.

Οι ενέργειες αυτές θα οδηγήσουν στην πλήρη εξυγίανση του ισολογισμού της, αναφέρει η εταιρία, σχολιάζοντας άρθρο της εφημερίδας ”Χρηματιστήριο” με τίτλο ”Κατάφορη παραπλάνηση του επενδυτικού κοινού” που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα 27/12/2004.

----- Η ανακοίνωση της ΕΥΔΑΠ

Η Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΕΥΔΑΠ της 17/6/04, ανέθεσε τον τακτικό οικονομικό έλεγχο της Εταιρείας στο διεθνή ελεγκτικό οίκο Deloitte και συγκεκριμένα στους ορκωτούς ελεγκτές Μ. Χατζηπαύλου και Επ. Γιουρούκο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΥΔΑΠ ανέθεσε επίσης το νομικό έλεγχο της Επιχείρησης στη δικηγορική Εταιρεία Μπαχάς Γραμματίδης & Συνεταίροι.

Η έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΕΥΔΑΠ της 10/8/04, στο πλαίσιο της οικονομικής ανασυγκρότησης της Εταιρείας, επικύρωσε την αναγκαιότητα για πρόσθετο αναλυτικό έλεγχο συγκεκριμένων οικονομικών μεγεθών της Επιχείρησης.

Οι έλεγχοι αυτοί έλαβαν χώρα ως ένα αναγκαίο μέτρο πρόνοιας της νέας Διοίκησης της ΕΥΔΑΠ, για να βεβαιωθεί τι ακριβώς παραλαμβάνει και ανάλογα να μελετηθεί, στη συνέχεια, η στρατηγική της περαιτέρω ανάπτυξης της Εταιρείας, μέσα στα πλαίσια και της νέας κυβερνητικής πολιτικής. Πριν, όμως, ολοκληρωθούν και παραδοθούν οι ανωτέρω έλεγχοι δεν ήταν δυνατόν να ανακοινωθούν τα πορίσματά τους.

Οι επίσημες ανακοινώσεις της Εταιρείας για τα οικονομικά αποτελέσματα του Α εξαμήνου και του Γ τριμήνου 2004 που δημοσιεύθηκαν την 30/8/04 και 30/11/04 αντίστοιχα, σημειώνουν την αρνητική πορεία των αποτελεσμάτων σε σχέση με την προηγούμενη χρήση.

Οι σημειώσεις της Διοίκησης επί των οικονομικών καταστάσεων της 30/6/04, αλλά και το Πιστοποιητικό των ορκωτών ελεγκτών επί των εν λόγω καταστάσεων, διαπιστώνουν την αρνητική επίδραση στη χρήση 2004 από την ανάγκη πρόσθετων προβλέψεων που απαιτούνται για επισφαλείς απαιτήσεις, δικαστικές απαιτήσεις, προβλέψεις για προγράμματα υγειονομικής περίθαλψης του προσωπικού κ.ά.

Αντίστοιχα όμως, θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Εταιρεία αναμένει να διευθετηθεί το θέμα της είσπραξης σημαντικών επιχορηγήσεων από το Ελληνικό Δημόσιο έναντι του επενδυτικού της προγράμματος, εξέλιξη η οποία θα έχει θετική επίδραση τόσο στα μελλοντικά αποτελέσματα, όσο και στην καθαρή θέση της Εταιρείας.

Η Διοίκηση της Εταιρείας στο επόμενο χρονικό διάστημα θα προβεί στην αξιολόγηση των αποτελεσμάτων των οικονομικών και νομικών ελέγχων που ανακοινώθηκαν την 23/12/04.

Στη συνέχεια και αφού ολοκληρώσει τις συζητήσεις με το Ελληνικό Δημόσιο όσον αφορά τις επιχορηγήσεις και με τους Δήμους όσον αφορά την είσπραξη των απαιτήσεων που έχει η Εταιρεία από αυτούς, θα εισηγηθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο και στη Γενική Συνέλευση τον προτεινόμενο τρόπο λογιστικής αντιμετώπισης των ανωτέρω θεμάτων που θα οδηγήσουν στην πλήρη εξυγίανση του ισολογισμού της ΕΥΔΑΠ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v