Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΠΕ: Αύξηση κεφαλαίου λόγω stock options

Την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 107.890,38 ευρώ με καταβολή μετρητών από τους δικαιούχους του προγράμματος παροχής δικαιώματος προαιρέσεως αγοράς μετοχών της εταιρίας, γνωστοποίησε η εταιρία Ελληνικά Πετρέλαια.

ΕΛΠΕ: Αύξηση κεφαλαίου λόγω stock options
Την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 107.890,38 ευρώ με καταβολή μετρητών από τους δικαιούχους του προγράμματος παροχής δικαιώματος προαιρέσεως αγοράς μετοχών της εταιρίας, γνωστοποίησε η εταιρία Ελληνικά Πετρέλαια, σύμφωνα με την από 21 Δεκεμβρίου απόφαση του Δ.Σ.

Ειδικότερα, η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου έγινε με την έκδοση 49.491 κοινών ονομαστικών μετοχών, ονομαστικής αξίας 2,18 ευρώ η κάθε μία και τιμή διάθεσης 6,49 ευρώ η κάθε μία.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η υπέρ το άρτιον διαφορά, θα αχθεί σε πίστωση του λογαριασμού από την έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιον. Η παρούσα αύξηση δεν αποτελεί τροποποίηση του καταστατικού της εταιρίας.

Ετσι, το μετοχικό κεφάλαιο της Ελληνικά Πετρέλαια διαμορφώνεται στο ποσόν των 666.019.266,50 ευρώ, διηρημένο σε 305.513.425 κοινές ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας 2,18 ευρώ εκάστη.

Oι νέες μετοχές θα περιέλθουν όλες στους δικαιούχους του Προγράμματος παροχής δικαιώματος προαιρέσεως αγοράς μετοχών, οι οποίοι έχουν ασκήσει το δικαίωμά τους ολικά ή μερικά μέχρι 30 Νοεμβρίου 2004 και έχουν καταβάλει συνολικά στην εταιρία το ποσόν που αντιστοιχεί σε 49.491 μετοχές, με τιμή διάθεσης 6,49 ευρώ για κάθε μία μετοχή.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, το Δ.Σ. εξουσιοδότησε τον Δ/νοντα Σύμβουλο της εταιρίας κ. Παναγιώτη Καβουλάκο για να υποβάλει προς το Δ.Σ. του Χ.Α. τα απαραίτητα δικαιολογητικά σχετικά με την εισαγωγή των μετοχών που προέκυψαν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας, λόγω της άσκησης του δικαιώματος προαιρέσεως αγοράς μετοχών της εταιρίας από τους δικαιούχους του Προγράμματος, να ορίσει την ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών της εταιρίας, να προβεί στη συνέχεια στην αναγκαία ενημέρωση του επενδυτικού κοινού δια του Τύπου και γενικά να ενεργήσει ό,τι είναι απαραίτητο για την καταχώριση στο Κεντρικό Αποθετήριο Αξιών (Κ.Α.Α.) των νέων μετοχών στις μερίδες των δικαιούχων και την υλοποίηση εν γένει της παρούσας.

Κατά τη λήψη της ανωτέρω αποφάσεως, μειοψήφισαν οι σύμβουλοι κ.κ. Β. Νικήτας και Δ. Δεληγιάννης - Μη Εκτελεστικά μέλη του Δ.Σ., για τους ανωτέρω εκτεθέντες λόγους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v